Club Bàsquet Llíria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: CB Llíria)
Infotaula d'organitzacióCEB Llíria
Club Esportiu Bàsquet Llíria
Dades
SobrenomObradis (patrocinador)
Tipusequip de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Creació1945
Activitat
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
Lliga1a Divisió Valenciana
Instal·lació esportiva del clubPavelló Pla de l'arc
Llíria, País Valencià
Governança corporativa
Seu
PresidènciaLluís Andés
Entrenador principalFede Pozuelo
Equipament esportiu
Samarreta de
Colors d'equip

Lloc web
http://www.clubbasketlliria.com/

El Club Esportiu Bàsquet Llíria és un club valencià de basquetbol de la ciutat de Llíria.

Història[modifica]

El bàsquet naix a Llíria en 1945, importat des de Madrid per Pep Jordan, qui realitzava allí el servei militar, i va calar molt ràpidament entre els habitants del municipi. Per diverses circumstàncies en el 2001 es fundà el Club Esportiu Bàsquet Llíria per a continuar la tradició del bàsquet edetà.

Des de l'ascens en la temporada 67/68 del C.B. Llíria a 2a Divisió, el club visqué èpoques de grans èxits, jugant diverses temporades seguides a cavall entre la 2a i la 1a Divisió Nacional, fins que finalment en la temporada 1990/91 aconsegueix quedar campió de 1a Divisió i l'ascens a la Lliga ACB en la que romandria 2 temporades, amb la denominació Ferry's Llíria.[1] Després de jugar les últimes temporades en la Lliga EBA l'actual club ha accedit a jugar la temporada 2005/2006 en la LEB-2, temporada en la que obtingué la permanència.

Com a persones importants que han passat per aquest equip trobem José Miguel Ferrandis, Josep Pérez Lapiedra, Lluis Andés i Isma Cantó.

Escut[modifica]

L'escut del Llíria representa un baló de bàsquet groc amb uns ulls i cabell negre (els colors del club), amb les vores grogues i negres introduint-se en una cistella que és la paraula llíria (en minúscules)

Uniforme[modifica]

Samarreta de Uniforme històric
Colors d'equip
Uniforme històric

L'uniforme és predominantment negre, amb el color groc com a color secundari, per exemple en els números. L'uniforme secundari és similar al titular amb els colors invertits. El 2007-08 adopta el color vermell.

Camp de joc[modifica]

Després d'haver passat per diverses pistes de joc, com la Cultural o el pavelló de la piscina (popularment conegut com a Pavelló Vell), el Llíria passà a jugar al Pavelló municipal Pla de l'Arc (o Pavelló nou) en el carrer del mateix nom, que hagué de complir les característiques requerides per al bàsquet d'elit que havia d'acollir.

Planter[modifica]

El Llíria a més de la primera planter té equips de categories inferiors (des de cadets fins a sènior), tant masculins com femenins, generalment integrats per jugadors locals o de la rodalia. Alguns jugadors de la pedrera han arribat a jugar en l'ACB com Salva Guàrdia, Natxo Rodilla i Quique Andreu. Els cadets del Llíria es nodreixen principalment de l'equip infantil de l'Escola de Bàsquet Llíria, que comprèn des de preminis fins a infantils.

Plantilla de la temporada 2006/2007[modifica]

Dorsals extrets del web oficial del club i del web de la Federació Espanyola de Bàsquet

Referències[modifica]

  1. Llíria, la losa de la crisis y el peso de la historia notícia a Las Provincias de l'1 de febrer de 2010 (castellà)

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]