Usuari:Mcapdevila/CD+G

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: CD+G)

¡ CD+G (també conegut com a CD+Grafics) és una extensió de l'estàndard de disc compacte que pot presentar gràfics de baixa resolució, juntament amb les dades d'àudio en el disc quan es fa servir en un dispositiu compatible. Els discs CD+G sovint s'utilitzen per a les màquines de karaoke, que utilitzen aquesta funcionalitat per presentar en pantalla la lletra de la cançó continguda en el disc.

Juntament amb les màquines de karaoke, altres dispositius reprodueixen el format CD+G CD s'inclouen el NEC TurboGrafx-CD (CD-ROM d'un perifèric per a la TurboGrafx-16) i Turbo Duo, Phillips CD-i, la Sega Saturn i Sega CD, la 3DO interactiva multijugador, el Commodore Amiga CDTV i CD32, i l'Atari Jaguar CD (que era un fitxer adjunt per a l'Atari Jaguar). Algunes unitats de CD-ROM també pot llegir aquestes dades. Des del 2003, alguns reproductors de DVD autònoms han donat suport al format CD+G. Aquests inclouen diverses marques de fabricació xinesa es venen en botigues de descompte. El CD+G a la capacitat d'aquests reproductors és sovint desapercebuda, i pot no funcionar correctament amb tots els discos CD+G.

Implementació[modifica]

A cada sector hi ha 2.352 bytes (24 * 98) de dades de contingut d'àudio i 96 bytes de subcanal de dades de disc compacte.

Els 96 bytes de subcanal d'informació en cada sector contenen quatre paquets de 24 bytes cada un:

  • 1 byte de comandamen.
  • 1 byte per a la instrucció.
  • 2 bytes per a la paritat Q.
  • 16 bytes de dades, i.
  • 4 bytes de paritat p.

Cada un dels 96 bytes de dades de subcanal es pot considerar com dividida en 8 bits. Cadascun d'aquests bits correspon a un flux d'informació. Aquests corrents es denominen "cadenes", i estan etiquetats a partir de la lletra P, així:

Canal P Q R S T U V W Bit 7 6 5 4 3 2 1 0

Tant els canals P i Q en un CD d'àudio s'utilitzen per a la sincronització d'informació. Ajuden el reproductor de CD en el seguiment de la ubicació actual al disc, i proporcionar informació per al moment en el temps de visualització en el reproductor de CD. Tingueu en compte que un mateix espai es fa servir per als CD-Text també.

El canal Q es fa servir amb fins de control dels reproductors més sofisticats. Conté informació de posició dels mitjans de comunicació Número de catàleg (MCN) i la Norma Internacional de gravació Codi (ISRC). El ISRC és utilitzat per la indústria dels mitjans, i conté informació sobre el país d'origen, l'any de publicació, el titular dels drets, així com un número de sèrie, i algunes etiquetes addicionals:

Dades

Aquesta pista conté dades (en lloc d'àudio). Es pot utilitzar per el silenciament en reproductors de CD d'àudio.

SCMS bandera

Utilitzat pel sistema de gestió de còpies de sèrie per a indicar el permís per a copiar digitalment la pista.

De quatre canals d'àudio digital de discos compactes: La pista fa servir quatre canals d'àudio. Molt poques vegades utilitzat en discs compactes.

Pre-èmfasi: La pista d'àudio es va gravar amb pre-èmfasi. Molt poques vegades utilitzat en discs compactes.

El format CD+G s'aprofita dels canals a través de WR, que estan sense utilitzar en formats de CD d'àudio estàndard. Aquests sis bits són els encarregats d'emmagatzemar la informació gràfica.

En el sistema de CD+G, de 16 colors (4-bits) es mostren els gràfics de trama en un camp que és de 300 × 216 píxels de tamaño.entonces direm que tot això és molt bona informació