Café Quijano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCafé Quijano
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997, Lleó
Activitat
Activitat1998-2007
MembresManuel Quijano
Óscar Quijano
Raúl Quijano
Segell discogràficWarner Music
GènereRock Modifica el valor a Wikidata
EstilPop Rock, Rumba
Format per

Lloc webhttp://www.www.cafequijano.com
IMDB: nm3445447 Twitter (X): Cafe_Quijano Musicbrainz: 227f3e04-feb2-4741-b73f-70e266d32bf0 Songkick: 550683 Discogs: 630181 Modifica el valor a Wikidata

Café Quijano és un grup musical espanyol de pop. Està format per 3 germans, Manuel, Óscar i Raúl, tots tres cantants. Viuen a Lleó al centre d'aquesta ciutat i amb el seu pare, tenen un pub-musical anomenat "la Lola", nom que va posar el títol a una de les seues cançons més conegudes. També ha publicat 4 recopilatoris de gran èxit, presentat espectacles, gales, col·laborat amb Disney en bandes sonores i, a més, han sigut la imatge de Castella i Lleó per a fomentar el turisme a la regió.

Café quijano, el grup lleonès format pels tres germans Quijano (Manuel, Oscar i Raúl), va començar a tenir èxit el 1996, inspirats per l'exemple del seu pare, professor de música i que tocava de tant en tant la guitarra en petits locals. Aquell any van gravar una maqueta que es van repartir entre discogràfiques i representants. Aquesta maqueta va arribar als directius del Warner music, que aquests decideixen donar un vot de confiança al nou grup.

En 1998 Café Quijano publica el seu primer disc, titulat precisament "Café Quijano", amb el qual realitzen una gira per tot Espanya.

Amb el seu segon àlbum els Café Quijano aconsegueix la consagració com a grup musical capdavanter. L'extraordinària paradoxa del so Quijano, és una mescla de sons rock amb ritmes llatins com la rumba o el mambo. Aconsegueixen un disc de platí i opten als Grammy com a millor grup de rock llatí. La cançó més destacada del disc és titulada "La Lola" número 1 a nombrosos països i que els va obrir les portes del mercat llatí i col·laborar a la pel·lícula "Torrente 2", interpretant alguns dels temes de la banda sonora.

Discografia[modifica]

'Discografia de Café Quijano'
Café Quijano (1998) | La extraordinaria paradoja del Sonido Quijano (1999) | La taberna del Buda (2001) | ¡Qué grande es esto del amor! (2003) | Orígenes: El Bolero (2012) |

Curiositats[modifica]

  • Cafe Quijano va interpretar la cançó "Burning Love" d'Elvis per a la pel·lícula Lilo & Stich amb el nom d'"Ardiente amor"
  • Van fer la composició el 2004 del tema de la selecció nacional espanyola de futbol per a l'Eurocopa del mateix any, anomenat "Sírvame una Copita"
  • Van participar en el grup d'artistes seleccionats per Armando Manzanero per a realitzar el seu disc "Duetos", on canten "Esperaré"

Enllaços externs[modifica]