Caixanova

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCaixa de Aforros de Vigo, Ourense e Pontevedra
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCaixa d'estalvis
Camp de treballFinances
Història
Creació17 juliol 2000
Data de dissolució o abolició1r desembre 2010 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perNovacaixagalicia
Activitat
Produeixservei financer Modifica el valor a Wikidata
ServeisServeis Financers
Governança corporativa
Seu 

Caixanova, nom comercial de la Caixa de Aforros de Vigo, Ourense e Pontevedra, era una caixa d'estalvis gallega activa entre els anys 2000 i 2010.

Es va constituir el 17 de juliol de 2000 després de la fusió de la Caixa de Aforros Municipal de Vigo (fundada el 1880), la Caixa de Aforros Provincial de Ourense (fundada el 1933) i la Caixa de Aforros Provincial de Pontevedra (fundada el 1930).

El desembre de 2010 es va produir la seva extinció en fusionar-se amb Caixa Galicia, creant Novacaixagalicia.[1] La caixa d'estalvis resultant de la fusió va cedir un any més tard el seu negoci bancari, xarxa d'oficines i cartera de clients a una nova entitat bancària, NCG Banco, de la qual la caixa era la propietària.

Caixanova conformava amb el Banco Gallego, del que posseïa el 49% del seu capital social, la primera plataforma financera de Galícia integrada per una caixa i un banc, amb un volum de negoci al voltant dels 70.000 milions d'euros.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caixanova
  1. «'Novacaixagalicia', el nombre de la nueva caja gallega resultante de la fusión» (en castellà). El Mundo, 01-12-2010. [Consulta: 9 gener 2011].

Vegeu també[modifica]