Portinatx

(S'ha redirigit des de: Cala de Portinatx)
Plantilla:Infotaula geografia políticaPortinatx
Imatge

Localització
Map
 39° 06′ 44″ N, 1° 31′ 04″ E / 39.112355°N,1.517744°E / 39.112355; 1.517744
EstatEspanya
Comunitat autònomaIlles Balears
Província històricaIlles Balears
IllaEivissa
MunicipiSant Joan de Labritja Modifica el valor a Wikidata

Cala Portinatx
Es Port de Portinatx

Portinatx és una cala, un nucli urbà i una vénda[1] del nord-oest de l'illa d'Eivissa que es troba sota el terme municipal de Sant Joan de Labritja. Els territoris propers formaven una antiga vénda i modernament s'hi ha construït una urbanització homònima que té 510 habitants.[2] És un nucli turístic important dedicat al turisme familiar de descans centrat en la platja, allunyat del turisme de discoteca predominant a altres zones de l'illa. La cala està, doncs, molt urbanitzada i s'hi troben molts serveis: restaurants, supermercats, hotels, minigolf... L'afluència de banyistes és molt important.

Portinatx consta de tres cales: S'Arenal Gros, S'Arenal Petit i Es Port de Portinatx. S'Arenal Gros és la més gran de les tres, i està situada entre les altres dues i fa uns 150 metres de llargària. Al nord-est està situada la Cova Roja.[3] S'Arenal Petit és a l'esquerra de S'Arenal Gros i fa uns 50 metres. S'hi pot arribar caminant des de S'Arenal Gros a través d'un pas de fusta de recent creació o directament des de l'entrada que porta a l'hotel que hi ha a la cala. Es Port és una mica més lluny, al final de la carretera i de la urbanització, i fa uns 30 metres.

Portinatx es troba prop de Sant Joan de Labritja, a una zona muntanyosa amb penya-segats propers. A prop hi ha una torre de defensa, la Torre de Portinatx, del segle xviii.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]