Platja de Cala en Porter

(S'ha redirigit des de: Cala en Porter)
Infotaula de geografia físicaCala en Porter
Imatge
TipusPlatja urbanitzada
Localitzat a l'entitat geogràficaMenorca Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAlaior (Menorca) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 52′ 26″ N, 4° 08′ 08″ E / 39.8739°N,4.1356°E / 39.8739; 4.1356
Banyat permar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud52 m Modifica el valor a Wikidata
Mida40 (amplada) × 120 (longitud) m
Activitat
Com arribar-hiPetit tren turístic a l'estiu
PremisBandera Blava Modifica el valor a Wikidata

La platja de Cala en Porter es troba al municipi d'Alaior a l'illa de Menorca. Està situada a 11 km al sud del poble d'Alaior. La platja té forma d'escopinya tenint una entrada molt sinuosa. A la platja desemboca un torrent, el torrent de Cala en Porter que té el seu origen molt a prop d'Alaior. La platja es troba dins de la urbanització del mateix nom.

La platja està envoltada per penya-segats amb una abundosa vegetació, sobretot a la franja dreta de la platja. A la franja esquerra hi ha cases i xalets de la urbanització.

Quant a les condicions marines i subaquàtiques de la platja s'ha de dir que no es recomana entrar-hi amb mal temps i a la nit, ja que és una zona on el vent del sud bufa bastant i la profunditat no és massa gran.

La platja rep un nombre important de turistes durant l'estiu. Té seguretat durant l'època estiuenca per part de la Creu Roja. A més l'Ajuntament d'Alaior ha prohibit l'entrada d'animals a tota la platja per evitar molèsties a les persones que es volen banyar tranquil·lament.[1] També disposa de la Certificació Mediambiental.[2]

A la urbanització que envolta la platja, com a curiositat té una de les coves més destacades de l'illa tant per la història com per l'ús que se li dona actualment, és la Cova d'en Xoroi.[3] Aquesta cova avui en dia està oberta durant tot el dia i a la nit es converteix en una peculiar discoteca i té unes espectaculars vistes a la mar Mediterrània.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Platja de Cala en Porter