Caldogno

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 13:20, 20 juny 2016 amb l'última edició de EVA2.0 (bot) (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

Caldogno

País Bandera d'Itàlia Itàlia
Regió Vèneto
Província Vicenza
Altitud 52 msnm
Població 10.600 (31-12-04)
Idioma oficial Italià
Coordenades Latitud: 45° 37′ 0″ N
Longitud: 11° 30′ 0″ E
Superfície 15 km²
Fraccions Cresole i Rettorgole.
Municipis limítrofs Costabissara, Dueville, Isola Vicentina, Vicenza i Villaverla.

.

Codi postal 36030
Prefix telefònic 0444
Codi ISTAT 024018
Gentilici Calidonensi
Dia festiu 24 de juny
Localització de Caldogno

Caldogno és un poble d'Itàlia a la regió del Vèneto, província de Vicenza, té aproximadament 10.881 habitants,[1] amb una extensió total de 15 km² i amb una densitat de població de 725 hab/km. Roberto Baggio és natiu d'aquesta població i és aquí on viu en l'actualitat.

Història

La història de Caldogno està lligada a les vivències de la família homònima, que posseïa gran part del territori.

El més gran dels Caldogno, que va rebre els més alts honors per part dels emperadors, va ser Calderico Caldogno, conseller militar de Frederic I del Sacre Imperi Romanogermànic i el seu company d'armes en la guerra contra Milà i les tropes papals. Calderico va ser ferit en batalla i per això va ser nomenat"cavaliere aureato" i comte palatino, confirmat en totes les seves possessions i privilegis ja gaudits pels seus avantpassats. Li va ser concedida en aquella ocasió adoptar per a la família l'escut de l'àguila imperial negra sobre camp vermell i no vermella sobre camp de plata, que va romandre, no obstant això, per a una branca col·lateral de la família.

Llocs d'interès

El monument principal de Caldogno és la Villa Caldogno, una vila paladiana inscrita a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Personalitats de Caldogno

Referències

Enllaços externs