Cameron Sinclair

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCameron Sinclair

Cameron Sinclair, cofundador de Architecture for Humanity Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 novembre 1973 Modifica el valor a Wikidata (50 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversity College de Londres Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióArquitecte i dissenyador industrial
Premis

Lloc webcameronsinclair.com Modifica el valor a Wikidata
TED: cameron_sinclair Modifica el valor a Wikidata

Cameron Sinclair (Londres, 1973) és un arquitecte, cofundador d'Architecture for Humanity.

Educació i la vida personal[modifica]

Nascut i criat al sud-est de Londres va estudiar a l'Escola Kingswood de Bath. A mitjan dècada dels anys 90 del segle xx Sinclair es va formar com a arquitecte a la Universitat de Westminster i l'Escola Bartlett d'Arquitectura de la University College London. Després d'haver desenvolupat un interès en el disseny social, cultural i humanitari, la seva tesi de postgrau es va centrar a proporcionar refugi a persones sense llar de Nova York a través de l'habitatge sostenible i de transició. Aquesta tesi va servir de base per a la fundació de Architecture for Humanity. Aquesta organització sense ànim de lucre, va ser fundada per Sinclair l'abril de 1999 i ha crescut fins a incloure a 90.000 professionals del disseny, 5 oficines arreu del món i 70 seus en diferents ciutats de catorze països. El 2008 a la Universitat de Westminster, Sinclair va rebre un doctorat honoris causa pels seus serveis a la professió.[1][2]

Carrera professional[modifica]

Després de graduar-se a la universitat el 1997, Sinclair es va traslladar a Nova York, on va treballar com a dissenyador per a la firma ‘Steve Blatz Architects», Christidis Lauster Radu Architects i Gensler.[3][4][5]

L'abril de 1999, Sinclair cofunda Architecture for Humanity, amb Kate Stohr, una organització benèfica que desenvolupa solucions d'arquitectura i disseny a les crisis humanitàries, i proporciona serveis pro bono de disseny i construcció de les comunitats necessitades. L'organització ha treballat en quaranta-vuit països en projectes que van des d'escoles, centres de salut, habitatges assequibles fins a la reconstrucció a llarg termini. Entre els projectes destacats hi ha la reconstrucció després del tsunami de 2011 al Japó, 2010 terratrèmols a Haití i Xile, l'huracà Katrina i el tsunami del sud d'Àsia de 2004.

El 2006, Sinclair i Stohr van publicar un compendi sobre el disseny amb consciència social, titulat ‘’Design Like You Give A Damn: Architectural Responses to Humanitarian Crises'’. El 2012 van llançar el seu segon llibre, titulat ’’Design Like You Give A Damn [2]: Building Change From The Ground Up’’[6]

Sinclair és un conferenciant habitual i col·laborador habitual de diferents universitats, així com ha contribuït a una sèrie d'exposicions relacionades amb la justícia social i el disseny. Ha parlat en diverses conferències internacionals sobre el desenvolupament sostenible i la reconstrucció posterior als desastres. En els últims anys ha donat classes a Nova Zelanda, Espanya (va visitar la Universitat Internacional de Catalunya el gener de 2011), Japó i Estats Units.[7]

El 2011, Sinclair va ser designat per l'Administració d'Obama per servir com a membre del Comitè Consultiu d'Ajuda Voluntària de Relacions Exteriors (ACVFA) per centrar-se en noves maneres de reformar l'ajuda internacional.

Premis[modifica]

Sinclair va ser guanyador del premi TED el 2006, formulant com a desig la creació d'una comunitat codi obert) en xarxa dedicada a l'intercanvi de solucions innovadores i sostenibles de disseny. Fruit d'aquest desig es va crear l'Open Architecture Network, la primera xarxa per millorar les condicions de vida de comunitats necessitades.[8] Ha rebut el Premi Nacional de Disseny, és membre honorari vitalici de la Royal Society of Arts, i és un dels Youth leaders del Fòrum Econòmic Mundial.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cameron Sinclair
  1. «Public figures set for honorary awards». University of Westminster, Novembre 2008. Arxivat de l'original el 2009-03-14. [Consulta: 12 abril 2013].
  2. «Cameron Sinclair». The Huffington Post. TheHuffingtonPost.com, Inc. [Consulta: 12 abril 2013].
  3. Gordon, Alistair. «Designing for the Dispossessed». The New York Times, 28-08-2003. [Consulta: 12 abril 2013].
  4. Hales, Linda. «Blueprint for Building a Better World». The Washington Post, 06-08-2005. [Consulta: 12 abril 2013].
  5. «Bio». [Consulta: 12 abril 2013].
  6. Kroeter, Steve «Author Q&A with Kate Stohr: Design Like You Give a Damn». Designers & Books, 20-09-2012 [Consulta: 12 abril 2013].
  7. «El arquitecto Cameron Sinclair, en la UIC en su primera visita a España». Comunicat de premsa - UIC, 20-09-2012 [Consulta: 12 abril 2013].
  8. Scanlon, Jessie. Open-Source Goes Hammer and Nail. BusinessWeek, 2007-03-15.