Caminador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre l'estri per a ajudar a caminar els discapacitats. Vegeu-ne altres significats a «caminador (desambiguació)».
Un caminador amb rodes modern

Un caminador és un estri per a persones discapacitades que han menester d'ajuda per a estar-se drets i mantenir l'equilibri mentre caminen.

Serveix per a assistir el caminar quan una o ambdues extremitats inferiors requereixen suport addicional durant el desplaçament, normalment quan la persona pateix alguna classe d'incapacitat per estar-se dempeus o per moure alguna de les esmentades extremitats inferiors. Generalment es fa ús dels caminadors, com a solució per a facilitar el caminar de l'individu quan els altres sistemes (bastons i crosses), són insuficients per a garantir l'equilibri i no podrien evitar de caure a terra.

Varietats[modifica]

La mida d'alguns caminadors pot ser ajustable (amb rodes o sense). Hi ha caminadors específicament dissenyats per a nens i també n'hi ha un tipus per gossos amb dues rodetes. El caminador amb rodes (suec: rollator) per a humans es va inventar a Suècia.[1][2]

Caminador per gossos[modifica]

Aquesta mena de caminador ofereix suport i estabilitat als gossos, els permet de sostenir-se parcialment sobre les potes del darrere i continuar-les d'utilitzar. És adequat per als gossos que tenen problemes de mobilitat a les seves potes del darrere (o són inestables). Els ajuda a fer exercici amb les potes del darrere i pot ajudar a mantenir-ne la mobilitat que els resta o, en alguns casos, ajudar a millorar-la.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Innovationsinspiraton: Aina Wifalk - Rollatorn Arxivat 2010-08-13 a Wayback Machine. (En Suec) Link 2012-03-03
  2. Rollator premi 2011 Link 2012-03-03

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caminador