Campanya electoral

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Campanya electoral de Richard Nixon de 1972

Una campanya electoral és el període previ al dia d'una votació, la durada del qual es fixa a la convocatòria dels comicis i que permet a les candidatures demanar el vot a l'electorat per mitjà d'actes públics i dels mitjans de comunicació.

Característiques[modifica]

Amb aquest terme es designa el període previ al dia de la votació que permet a les formacions polítiques demanar el vot dels electors a través d'actes públics i d'accions propagandístiques. El conjunt d'actes i d'accions de propaganda electoral que tenen lloc durant aquest període també s'anomena campanya electoral.

La campanya electoral s'acaba, segons la legislació aplicable a Catalunya, amb la jornada de reflexió, durant la qual no es pot demanar el vot per a cap formació, i tot seguit arriba el dia de la votació, en què es duu a terme l'escrutini provisional i es publiquen els resultats provisionals. Els resultats definitius es proclamen uns dies més tard, un cop s'ha efectuat l'escrutini general.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Campanya electoral
  1. «#termedelasetmana: campanya electoral». #termedelasetmana. TERMCAT, Centre de terminologia. [Consulta: 24 setembre 2015].