Veringkanal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Canal Vering)
Infotaula de geografia físicaVeringkanal
Imatge
El canal amb el Fernsehturm i la torre d'en Miquel a l'horitzó
TipusCanal Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaHamburg (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióReiherstiegwettern (Wilhelmsburg)
LocalitzacióReiherstieg
Map
 53° 30′ N, 10° 00′ E / 53.5°N,10°E / 53.5; 10
Dades i xifres
Resclosa1
Mida3 (longitud) km
Desnivellvariable[1]
Activitat
Construcció1890 i enllà

El Veringkanal és un antic canal navegable industrial a Wilhelmsburg a l'estat federal alemany d'Hamburg. Connecta el Reiherstieg al Reiherstiegwettern.[2]

Vers 1890, l'empresari Hermann Vering va comprar unes 250 hectàrees de prats molls a Wilhelmsburg. Va alçar el nivell de tres metres i desenvolupar la parcel·la per a fàbriques i cases. El canal i el carrer central de la urbanització van prendre el seu nom.[3][4] El canal va perdre el seu paper pel transport industrial.

Certes fàbriques van quedar-s'hi, tot i utilitzar la via terrestre per al transport. Altres edificis industrials van trobar un paper nou, com l'antiga fàbrica de margarina que acull un centre cultural, un taller d'història local, una escola artística i un cafè anomenat Honigfabrik o fàbrica de mel. Un magatzem abandonat va esdevenir famós en esdevenir el decorat principal de la pel·lícula Soul Kitchen (2009). També va crear-se un sender des de l'Honigfabrik fins a l'antiga resclosa catalogada.[5] La resclosa entre el canal interior i el canal exterior va ser catalogada i restaurada el 2007. Només serveix per a la navegació de plaer i per als vaixells habitatge.[6]

En esdevenir obsoleta, la resclosa amb portes de fusta no va oferir la protecció necessària contra les marejades cada vegada més fortes per al canvi climàtic i s'ha construït una resclosa antimarejada a la seva desembocadura al Reiherstieg. El sperrwerk només es tanca quan hi ha un risc de maror ciclònica forta.

Llocs d'interès[modifica]

Referències[modifica]

  1. De zero a uns metres, segons la diferència entre la marea al Reiherstieg i al canal interior
  2. Stadtatlas-Großraum Hamburg, Hamburg, Editorial PAS Verlags GmbH, 2009, pàgina 51, ISBN 978-3-934272-92-7
  3. Jochen Gipp, Geschichte erleben am Veringkanal, Hamburger Abendblatt, Hamburg, 27 de maig de 2006, (traducció: Hi ha història al Veringkanal) (alemany)
  4. Josef Nyáry, Großstadtbiotop am Veringkanal, Hamburger Abendblatt, Hamburg, 9 d'octubre de 2006, (traducció: Un biòtop metropolità a la riba del Veringkanal) (alemany)
  5. Jochen Gipp, Ein Wunsch geht in Erfüllung, Hamburger Abendblatt, Hamburg, 19 de setembre de 2008, (traducció: Un desig es realitza)
  6. Jochen Gipp, Die Schleusentore sind drin, Hamburger Abendblatt, Hamburg, 4 de desembre de 2007, (traducció: Les noves portes són a la resclosa) (alemany)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Veringkanal