Frederic Carles de Hessen-Kassel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Carles I de Finlàndia)
Infotaula de personaSa Altesa Reial Modifica el valor a Wikidata
Frederic Carles de Hessen-Kassel

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Friedrich Karl von Hessen-Kassel
(fi) Fredrik Kaarle Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1r maig 1868 Modifica el valor a Wikidata
Panker Modifica el valor a Wikidata
Mort28 maig 1940 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Kassel Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacastell de Friedrichshof Modifica el valor a Wikidata
Rei
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Frankfurt del Main Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócol·leccionista d'art Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
LleialtatGeneral Modifica el valor a Wikidata
Rang militargeneral Modifica el valor a Wikidata
ConflictePrimera Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Participà en
1912Jocs Olímpics d'Estiu de 1912 Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPríncep
Landgrave Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHessen-Kassel
CònjugeMargarida de Prússia (1893–1940), mort de la persona Modifica el valor a Wikidata
FillsFelip de Hessen-Kassel, Príncep Friedrich Guillem de Hesse, Maximiliian Friedrich Wilhelm Georg Edward Prinz von Hessen-Kassel, Cristòfol de Hessen-Kassel, Wolfgang von Hessen, Richard von Hessen Modifica el valor a Wikidata
ParesFrédéric de Hesse-Cassel Modifica el valor a Wikidata  i Princess Anna of Prussia (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansElisabeth Charlotte Alexandra Maria Luisa von Hessen-Kassel, Alexander Frederick, Landgrave d'Hesse i Friedrich Wilhelm Nikolaus Carl von Hessen Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Frederic Carles de Hessen-Kassel (alemany: Friedrich Karl von Hessen-Kassel) (Panker, 1 de maig de 1868 - Kassel, 28 de maig de 1940), rei de Finlàndia i cap de la casa de Hessen-Kassel, Cap de la casa landgravinal de Hessen-Kassel i rei de Finlàndia amb el tractament d'altesa reial.

Nascut al Castell de Panker, al Holstein, el dia 1868, essent fill del landgravi Frederic Guillem de Hessen-Kassel i de la princesa Anna de Prússia. Frederic Carles era net del príncep Guillem de Hessen-Kassel i de la princesa Carlota de Dinamarca mentre que per via materna ho era del príncep Carles de Prússia i de la princesa Maria Lluïsa de Saxònia-Weimar-Eisenach.

Frederic Carles esdevingué hereu dels drets històrics de la casa de Hessen-Kassel arran d'un seguit de renúncies dinàstiques. En primer lloc, arran del casament morganàtic de l'elector Frederic Guillem de Hessen-Kassel, la corona passà al pare de Frederic Carles. En segon lloc, Frederic Guillem, germà gran de Frederic Carles morí el 1888 en la ruta marítima que unia Batavia (Indonèsia) amb Singapur. En tercer lloc, Alexandre Frederic renuncià als drets dinàstics al contraure matrimoni morganàtic.

El 25 de gener de 1893 contragué matrimoni a Berlín amb la princesa Margarida de Prússia, filla del kàiser Frederic III de Prússia i de la princesa reial Victòria del Regne Unit. El casament significà la unió entre la Casa de Hohenzollern i la casa de Hessen-Kassel després que el Regne de Prússia s'annexés, el 1871, el territori de Hessen-Kassel.

La parella tingué sis fills:

Sota la protecció de l'Imperi Alemany, l'any 1917 Finlàndia proclamà la seva independència de Rússia. L'elecció del sistema monàrquic, la voluntat de mantenir la independència tant de Rússia com de Suècia i la protecció dels alemanys provocaren que s'escollís a Frederic Carles de Hessen-Kassel com a nou monarca de Finlàndia el dia 6 d'octubre de 1918.

El dia 11 de novembre de 1918, Alemanya signava l'armistici, un mes després, el dia 14 de desembre, Frederic Carles abdicava del tron finlandès.

Frederic Carles esdevingué cap de la casa de Hessen-Kassel l'any 1925. Malgrat que Felip de Hessen-Kassel esdevingué l'hereu dels drets històrics de la Casa de Hessen, certs documents familiars testimonien que Wolfgang de Hessen fou considerat el príncep hereu de Finlàndia, ja que viatjà amb els seus pares a Finlàndia l'any 1918 i se li preparà un casament amb una aristòcrata finlandesa.

Frederic Carles ostentà els drets dinàstics dels Hessen-Kassel entre 1925 i 1940. Frederic Carles morí a Kassel l'any 1940 en plena Segona Guerra Mundial en què dos dels seus fills participaven en el marc de les tropes nacionalsocialistes. Tres dels sis fills de Frederic Carles moriren en acte de servei, dos en la Primera Guerra Mundial, i un a la Segona Guerra Mundial.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frederic Carles de Hessen-Kassel