Caroline Anne Southey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCaroline Anne Southey
Biografia
Naixement(en) Caroline Anne Bowles Modifica el valor a Wikidata
1786 Modifica el valor a Wikidata
Lymington (Hampshire)
Mort1854 Modifica el valor a Wikidata (67/68 anys)
Lymington (Hampshire)
Dades personals
NacionalitatRegne Unit
Activitat
Camp de treballAssaig Modifica el valor a Wikidata
OcupacióEscriptora
ActivitatSegle XIX
Obra
Primeres obresEllen Fitzarthur
The widow's Tale
Família
CònjugeRobert Southey (1839–valor desconegut) Modifica el valor a Wikidata
ParesCharles Bowles (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Anne Burrard (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Caroline Anne Southey nascuda Caroline Anne Bowles (Lymington (Hampshire, 7 d'octubre de 1786 - 20 de juliol de 1854) fou una escriptora anglesa, la segona esposa de Robert Southey.

Era filla d'un capità de la Companyia Britànica de les Índies Orientals, anomenat Charles Bowles, que la deixà orfe quasi en la infància, dedicant-se a la literatura com a recurs. El 1820, per recomanació de Southey, l'editor Longman publicà al seu poema Ellen Fitzarthur i dos anys més tard The widow's Tale, que no assoliren l'èxit, però que establiren entre Caroline i Southey una assídua correspondència, que anys més tard, acabà en boda. Aquesta unió no fou feliç, ja que Southey quedà paralític als tres mesos, i els fills del primer matrimoni feren la vida de Caroline molt desagradable.

A banda de les obres ja mencionades, escriví: Solitary hours (1826); Chapters on Churchyards (1829); Tales of Factories, i The Birthday (1836). Aquestes obres no resten de mèrit, però Caroline deu principalment la seva fama al paper que desenvolupà en la vida de Southey i a la seva correspondència amb aquest.

Bibliografia[modifica]