Carrer Major de Llorac

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carrer Major de Llorac
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
Construccióxviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLlorac (Conca de Barberà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major. Llorac (Conca de Barberà)
Map
 41° 34′ N, 1° 19′ E / 41.56°N,1.31°E / 41.56; 1.31
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC12742 Modifica el valor a Wikidata

El Carrer Major de Llorac és una obra del municipi de Llorac (Conca de Barberà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Aquest carrer és un dels pocs de la comarca que ha mantingut la seva fisonomia original més o menys intacte. En aquest cas el despoblament del nucli i la manca de sensibilitat no han malmès el conjunt. A hores d'ara, la revitalització de Llorac com a lloc de segona residència, passa per la rehabilitació d'algunes de les seves cases amb la voluntat de no alterar la fisonomia original del conjunt.[1]

El llogaret de Llorac està documentat a partir del segle xii. Des de l'any 1140 va ser senyorejat per l'Orde de l'Hospital, sota la jurisdicció reial. El rei Pere el Cerimoniós el va vendre a la família Alenyà, de Montblanc, l'any 1342. A partir del segle xvi i fins al xix els senyors del lloc van ser els Guimerà.

Referències[modifica]

  1. «Carrer Major de Llorac». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carrer Major de Llorac