Carrer de Guillem de Castro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de vial urbàCarrer de Guillem de Castro

Vista del carrer a l'alçada de carrer de l'Hospital Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarrer Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaValència Modifica el valor a Wikidata
IniciPlaça de Sant Agustí Modifica el valor a Wikidata
Ficarrer de la Blanqueria Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 29′ N, 0° 23′ O / 39.48°N,0.38°O / 39.48; -0.38

El carrer de Guillem de Castro és una via urbana del centre de València. Està situat entre la plaça de Sant Agustí i el Jardí del Túria, i fita amb els carrers de Na Jordana, Quart, Jesús, Blanqueries i Hospital.[1]

El trajecte transcorre pel recorregut que feia la Muralla cristiana de València, de la qual encara es conserven les Torres de Quart, antic portal de la muralla. A més d'aquest portal, abans hi havia també el Portal dels Innocents, el Portal del Coixo i el Portal dels Tints, tots situats al recorregut del carrer de Guillem de Castro.

Al llarg del seu recorregut destaquen Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), el jardí de l'Antic Hospital, el Teatre Micalet, la seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les Torres de Quart, diverses facultats de la Universitat Catòlica de València i el Centre Cultural la Beneficència, que alberga el Museu Valencià d'Etnologia i el Museu de Prehistòria de València.

El carrer rep el nom de Guillem de Castro i Bellvís (València, 1569-1631), dramaturg del Segle d'Or valencià. El nom va ser acordat en setembre de 1874 i confirmat en 1928.[2]

Referències[modifica]

  1. García, Hortensia. «Guillem de Castro será un bulevar de la cultura con un único carril para coches» (en castellà). Levante-EMV, 23-06-2021.
  2. «Calle Guillem de Castro». Love Valencia.

Bibliografia[modifica]

  • Gil Salinas, Rafael; Palacios Albandea, Carmen. Las Calles de Valencia y pedanías. El significado de sus nombres (en castellà). Ajuntament de València, 2003. ISBN 9788484840930. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carrer de Guillem de Castro