Cartes d'una novícia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCartes d'una novícia
Lettere di una novizia

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAlberto Lattuada
Protagonistes
ProduccióCarlo Ponti
GuióAlberto Lattuada
Enrico Medioli
Giuseppe Patroni Griffi
Roger Vailland,
adaptació de l'obra originale de Guido Piovene
MúsicaRobert Nicolosi
FotografiaRoberto Gerardi
MuntatgeLeo Cattozzo
ProductoraEuro International Film
Production Les Films Agiman
Production Les Films Modernes
Dades i xifres
País d'origenFrança
Itàlia
Estrena1960
Durada82 minuts
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama

IMDB: tt0055241 Filmaffinity: 894629 Allocine: 44600 Letterboxd: letters-of-a-novice Allmovie: v108065 TCM: 88359 AFI: 22580 TMDB.org: 83782 Modifica el valor a Wikidata

Cartes d'una novícia (títol original: La Novice en francès, Lettere di una novizia en italià) és una pel·lícula franco-italiana de 1960 dirigida per Alberto Lattuada amb Pascale Petit i Jean-Paul Belmondo com a protagonistes.

Explica la història d'una noia atrapada. Pronunciarà els seus vots quan una carta arriba al convent, declarant que prendrà el vel contra la seva voluntat. El sacerdot responsable dels novells porta la investigació i descobreix una família problemàtica. Ha estat doblada al català.[1]

Argument[2][modifica]

Itàlia, al començament dels anys 1960. Rita Passi és una noia de bona família criada al convent després de la mort del seu pare. En el transcurs de les vacances, s'adona de la vanitat i de la vacuïtat de la seva mare, immadura i sense voluntat. La seva relació es fa malsana. Rita es fixa en això i vol sortir de la seva influència; el comença a desobeir. Escull per a amant el seu jove veí, justament aquell del qual la seva mare és l'amant. El drama s'acosta. La mare i la dona de fer feines, còmplices, aparten Rita de l'àmbit del qual és l'hereva, i l'envien al convent. Després d'haver ocultat els esdeveniments durant el seu noviciat, Rita descobreix la veritat.

Repartiment[modifica]

Comentari[modifica]

La pel·lícula ha estat qualificada com a mal melodrama; però posa en escena la relació dramàtica entre una mare i la seva filla, que pot concernir cadascun de nosaltres. La mare envaeix el terreny de la noia; i la noia mata el seu amant per atènyer la seva mare, que no gosa enfrontar-se. Els actors serveixen bé un guió implacable, i la realització i el muntatge són igualment eficaços.

Referències[modifica]

  1. esadir.cat. Cartes d'una novícia. esadir.cat. 
  2. «Lettere di una novizia». The New York Times.