Casa Carlets

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Carlets
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud697,3 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTremp (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCastissent Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 07′ 03″ N, 0° 43′ 14″ E / 42.11756°N,0.72044°E / 42.11756; 0.72044
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC43117 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Carlets o Mas de Carlets és una masia del poble de Castissent, a l'antic terme de Fígols de Tremp, pertanyent actualment al municipi de Tremp. Està situada al sud-est del turó on hi ha l'església de Castissent, a la partida de la Pardina. És al sud-est de Casa Batlle, a ponent de lo Serrà i al sud-oest del turó del Pica Moixó i del Tossal de l'Aleixó, a prop del límit sud-occidental del terme municipal, limítrof amb Sant Esteve de la Sarga, al lloc on hi ha el Pas del Llop.

Es tracta d'un conjunt d'edificis que comprèn habitatge, diversos corrals i pallers, un celler, un recinte tancat on hi ha coberts i per últim una nau industrial. L'habitatge està format per diferents cossos junts i consta de dues plantes. La part central de l'edifici trobem dues arcades adovellades que donen accés a l'interior. L'aparell és de pedra del país sense treballar rejuntada amb fang. El parament es mostra sense arrebossar. Les obertures estan distribuïdes sense ordre. A la segona planta hi ha dos balcons ampitats amb barana de ferro. La coberta està formada per un embigat de fusta cobert de teula ceràmica.[1]

Referències[modifica]

  1. «Mas de Carlets». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 desembre 2016].