Casa Felipó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Felipó
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcció1948
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura de granit
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAndorra la Vella Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Meritxell, 9, Andorra la Vella
Map
 42° 31′ N, 1° 31′ E / 42.51°N,1.52°E / 42.51; 1.52
BI Andorra
Data25/02/2004
IdentificadorFitxa 98

La Casa Felipó és un edifici d'habitatges d'Andorra la Vella protegit com a bé immoble inventariat per la seva significació en l'arquitectura de granit del principat. Està situat al número 9 de l'avinguda Meritxell.

Edifici de l'any 1948 de l'arquitecte barceloní Agustí Borrell Sensat, construït per Josep Mariné Mèlich, constructor d'Escaldes. Projecte de vuit plantes amb entresòl i planta baixa que va causar un important impacte en l'arquitectura del moment per la seva verticalitat i la seva fesomia cosmopolita, així com per la introducció d'un element nou: l'ascensor.

L'aparell barreja l'ús de la pedra de granit en la versió de niu d'abella fins a la darrera planta on s'escapça fent-se més irregular dins d'una composició del tot simètrica amb la proliferació de tribunes circulars i l'alternança de finestres, torretes, arquacions, etc. La casa Felipó constitueix un testimoni rellevant dins del corrent de l'arquitectura de granit d'Andorra per les seves qualitats arquitectòniques i formals.

Referències[modifica]