Casa Melis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Melis
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Vilafant, 49. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.26°N,2.96°E / 42.26; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 37696

La Casa Melis és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa entre mitgeres a prop de la Rambla de Figueres. Consta de planta baixa i dos pisos. La planta baixa té la porta d'accés inscrita en un fals arc esglaonat al costat del qual hi ha una portal en arc escarser. Al primer pis presenta una tribuna tancada amb llosana emmotllurada i finestra central amb arc rebaixat i decoració esglaonada a la línia d'imposta, i quatre finestres més amb arc a nivell amb decoració esglaonada a la línia d'imposta. Tant a la part superior com a l'inferior de presenta ornamentació floral esgrafiada. Presenta voladís amb teules. Al pis superior tres finestres decorades a la part superior amb ornamentació de tipus floral, i a sobre d'aquestes el ràfec que dona lloc a un cos central a on es troba la terrassa de cobriment.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Melis
  1. «Casa Melis». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].