Casa Pagès-Bassols

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Pagès-Bassols
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRambla de Figueres, 21. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19556

La Casa Pagès-Bassols és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una residència d'estil noucentista situada al Nord-est de la Rambla de Figueres. Façana d'ordenació horitzontal; planta baixa amb locals comercials (entitat bancària) i portal d'entrada amb imitació d'encoixinat afegit posteriorment. Al primer pis trobem una tribuna central de tres cossos amb pilastres acanalades d'ordre corinti, i una balconada a banda i banda que uneixen la tribuna als finestrals de mig punt. Del segon pis en destaca la balconada correguda central i dos balcons laterals allindanats. En el tercer pis, ens trobem amb dos balcons laterals i dues finestres centrals, tot allindanat. La façana està decorada amb una motllura de pedra amb quatre ulls de bou, i una cornisa de tipus clàssic. La teulada és a vessants. Cobreix la façana un arrebossat rosat imitant els carreus.[1] L'any 1929, aquest edifici, va ser premiat per la Cambra de la Propietat Urbana de la província de Girona.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Pagès-Bassols
  1. 1,0 1,1 «Casa Pagès-Bassols». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].