Casa Parés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a l'edifici homònim de Vilafranca del Penedès, vegeu Casa Parés (Vilafranca del Penedès).
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Parés
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Nou - c. Caamaño. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19633

La Casa Parés és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici situat al principi del carrer Nou, en xamfrà amb la Rambla. És un edifici que forma cantonada en angle obtús amb carreus de pedra, trencant el ritme i donant aspecte de fortificació. La planta baixa està dedicada a local comercial. Al primer pis destaquen tres balcons poc sortit i petits allindanats. El segon pis té tres balcons més sortits i són més grans. Trobem una repetició dels tres balcons en les pisos superiors en ordre decreixent. La façana és d'arrebossat deteriorada per la col·locació de canonades i tubs. Cal tenir en compte les divisions en vertical a partir del segon pis a través d'unes incisions rectangulars. Hi ha motllura de separació horitzontal entre el quart i les golfes. Cobriment amb cornisa i terrassa. Les dues façanes són compostes igual.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Parés
  1. «Casa Parés». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].