Casa Sancho

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Edifici Sancho
Imatge
Façana de l'edifici Botella des del carrer de la Pau amb Comèdies
Dades
TipusEdifici residencial
ArquitecteJoaquín María Arnau Miramón
Construcció1901 - 
Característiques
Estil arquitectònicEclèctic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValència Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióValència
Map
 39° 28′ 24″ N, 0° 22′ 21″ O / 39.47323°N,0.37243°O / 39.47323; -0.37243

La casa Sancho és un edifici eclèctic dissenyat l'any 1901 per l'arquitecte valencià Joaquín María Arnau Miramón (1849 - 1906), a la ciutat de València.

Història[modifica]

L'arquitecte Joaquín María Arnau Miramón va rebre el desembre del 1901 l'encàrrec d'un edifici d'habitatges, per José Sancho, a la cantonada del carrer de les Comèdies nombre 10 amb el carrer de Peris i Valero, actualment batejat com carrer de la Pau.

Edifici[modifica]

Es tracta d'un edifici de cinc plantes amb façanes en angle, que s'integren en un mirador volat de planta poligonal i que, aparentment està sostingut a l'entresol per una columna sobre mènsula. El mirador recorre totes les plantes i es remata amb un capitell cobert de teules vidriades. Arnau utilitza un llenguatge eclèctic més sobri, que recorda el racionalisme gòtic de Viollet-le-Duc. Aquesta característica es repeteix també en el tractament de les mènsules de fosa on reposen les fines pilastres. És un dels edificis més bells i de disseny més acurat del carrer de la Pau.

Galeria d'imatges[modifica]

Plànols[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • La arquitectura del eclecticismo en Valencia: vertientes de la arquitectura valenciana entre 1875 y 1925. Benito Goerlich, D. Ayuntamiento de Valencia, 1992.
  • Conocer Valencia a través de su arquitectura. Varios autores. Ed. Colegio Oficial de Arquitectos de la Comunidad Valenciana-Ajuntament de València, Valencia. 2001.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Sancho