Casa Solé (Figueres)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Solé
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Nord, 21. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.97°E / 42.27; 2.97
IPA
IdentificadorIPAC: 19673

La Casa Solé és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat a l'eixample de la ciutat proper a la via del tren. És un edifici cantoner. Només es manté la façana principal de l'antic edifici. A l'antiga terrassa s'ha aixecat un edifici de tres plantes que continua per la façana lateral, donant lloc a una nova façana, no conservant res de l'anterior. La façana principal arrebossada i amb sòcol de pedra, presenta el que era el portal d'accés central amb dues finestres laterals amb guardapols de pedra i dovella central gran amb decoració ceràmica a l'arc cec. La porta d'accés com les finestres té la dovella clau, i les dovelles de la línia d'impostes en alçat. El cos central del pis superior amb barana a cada costat serveixen com a balcons del nou edifici assentat sobre l'antiga terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Solé
  1. «Casa Solé». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].