Catalina Bufí Juan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Catalina Bufí)
Infotaula de personaCatalina Bufí Juan
Biografia
Naixement1940 Modifica el valor a Wikidata (83/84 anys)
Eivissa (Balears) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessora, música Modifica el valor a Wikidata
Premis

Catalina Bufí Juan (Eivissa, 1940) és una música i docent eivissenca.[1] Alumna de Victorí Planells, durant els primers anys va estudiar piano amb les professores Balanzat i Escandell a Eivissa. Posteriorment, va ampliar els seus estudis al Conservatori de Palma, on es va iniciar en música de cambra i d'harmonia.

El 1959 va acabar la carrera de solfeig i de piano al Conservatori Superior de Música de València i, seguidament, va començar la seva dedicació a la docència musical al seu domicili de la capital pitiüsa, per on passaren centenars d'alumnes que, no obstant això, havien de desplaçar-se a Palma per examinar-se.

Aquest fet va provocar que, amb el suport d'un nombre considerable de pares d'alumnes, sol·licitàs al Consell Insular d'Eivissa i Formentera la creació d'un conservatori a les Pitiüses. Aquesta petició va ser atesa el 1979 quan el Consell General Interinsular va crear l'aula d'extensió del Conservatori Professional de Música de les Balears a Eivissa, on hi va ser nomenada professora de solfeig i piano i, més endavant, directora del centre, càrrec que ha ocupat fins a la seva jubilació.

Durant aquest període va crear una coral amb cinquanta cantors (1974), base inicial del futur Cor del Conservatori d'Eivissa. El 2005 va rebre el Premi Ramon Llull.

Referències[modifica]

  1. Torres Planells, Joan Antoni «Catalina Bufí Juan». Història de la música catalana, valenciana i balear. Edicions 62, IX, 2003.