Categoria Discussió:Grups humans

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Mogut de "Categoria:Ètnies":[modifica]

Considero que o bé s'elimina aquesta categoria o bé algú es dedica a posar-hi totes les ètnies de veritat, no només les exòtiques o racistes. O sigui, si hi ha lakotes, beduins, jueus i gitanos, per què no catalans, francesos, anglesos o alemanys...

És que si no, serà un calaix de sastre de prejudicis.

--Viktor 00:39 10 mai, 2005 (UTC)

El que dius és cert, però se t'acut res millor? Rata de Biblioteca 21:55, 18 nov 2005 (UTC)

He vist que hi havia articles com afrikaner que estaven categoritzats per l'estat i sense saber que existia aquesta categoria n'hi he posat la categoria "grups humans" per què ètnies no m'agradava. És una paraula que es fa servir per als llunyans o pobres (africans negres o gitanos) però que no es fa servir per als més propers paradoxalment per què llavors es considera racista (gallecs o bascos) la qual cosa és realment racista. Proposo traslladar-hi el contingut. Evolució 20:22, 2 gen 2007 (CET)[respon]

Indis, amerindis[modifica]

Als articles sobre les tribus índies [o nacions?] (apatxe, seneca...) hi ha un plegat de biografies d'indis sense categoritzar. Penso que podria ser una subcategoria d'aquesta, però tinc dubtes sobre el nom: cabdills, caps, personatges... indis, amerindis, indis nord-americans...--VRiullop (parlem-ne) 21:53, 18 nov 2005 (UTC)

Amerindis sona bé. Rata de Biblioteca 21:55, 18 nov 2005 (UTC)
Haw. D'acord, amerindis. Però una categoria d'amerindis on hi càpiga tot, com fr:Catégorie:Amérindien, o bé una categoria específica de cabdills amerindis, com en:Category:Native American leaders o es:Categoría:Jefes tribales de América del Norte? O bé les dues coses, una penjant de l'altra? --VRiullop (parlem-ne) 22:07, 18 nov 2005 (UTC)
Això dependrà més de cop quedin d'atapeïdes. La de cabdills també podria ser subcategoria de governants. Rata de Biblioteca 22:14, 18 nov 2005 (UTC)