Centre Català (1976-1978)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el partit polític fundat el 1976. Si cerqueu l'entitat catalanista fundada el 1882, vegeu «Centre Català».
Infotaula d'organitzacióCentre Català
Dades
Tipuspartit polític català Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaliberalisme
catalanisme Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticacentrisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1976
FundadorCarles Ferrer i Salat, Carles Güell de Sentmenat, Lluís Figa i Faura, Vicenç Oller i Company i Jordi Planasdemunt i Gubert Modifica el valor a Wikidata
Fusionat aUnió de Centre de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició1978 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Influències
Governança corporativa
PresidènciaJoan Mas i Ramon Modifica el valor a Wikidata
Secretari generalJoaquim Molins i Amat Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Centre Català (CC) fou un partit polític creat a Barcelona el 1976 per iniciativa de joves empresaris europeistes i professionals vinculats al Cercle d'Economia i la Jove Cambra Internacional. El president fou Joan Mas i Cantí, el secretari general era Joaquim Molins i Amat, i s'hi vincularen altres empresaris com Carles Ferrer i Salat, Carles Güell de Sentmenat, Jordi Planasdemunt, Lluís Figa i Faura i Vicenç Oller.

El seu programa definia com a catalanista, federalista, liberal, europeista i defensor de l'economia de mercat, influït per Valéry Giscard d'Estaing i proper a les tesis del Consell de Forces Polítiques de Catalunya pretenia ocupar l'espai de centredreta democràtic i avançat. A les eleccions generals espanyoles de 1977 formà part de la coalició Unió del Centre i la Democràcia Cristiana de Catalunya juntament amb la Unió Democràtica de Catalunya. El 1978 es va integrar en la Unió de Centre de Catalunya (UCC) per tal de disputar-li l'espai de centredreta a CDC.

Referències[modifica]