Centre Cristià Democràtic

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Centre Cristià Democratic-CCD fou un partit polític d'Itàlia fundat el 18 de gener de 1994 per polítics moderats de l'extingida Democràcia Cristiana Italiana. Aquests polítics van rebutjar unir-se al nou Partit Popular Italià. Entre els fundadors es trobaven Pier Ferdinando Casini (que fou el secretari), Clemente Mastella (president) i Francesco D'Onofrio. A les eleccions legislatives italianes de 1994 el CCD es va aliar aviat amb el Pol de les Llibertats, coalició de centre-dreta liderada per Silvio Berlusconi. Aquesta coalició va vèncer a les eleccions. No obstant això, aquest govern cauria poc després per desavinences entre els partits membres.

Després d'aquest relatiu fracàs el CCD s'uneix amb Forza Italia, Alleanza Nazionale i els Cristians Democràtics Units (CDU) per a les eleccions legislatives italianes de 1996. Després de la victòria de Romano Prodi, passen a l'oposició formant un sol grup. Allí, la CDU de Rocco Buttiglione se sent discriminada pel CCD, adherint-se al grup mixt. D'aquesta manera es va iniciar un enfrontament entre dos importants grups democristians. Més endavant, el febrer de 1998, CCD sofreix una important escissió. Mastella abandona el partit i funda un nou partit del que en sorgiria després Populars-UDEUR després de la unió d'algunes restes del Partit Popular Italià. Mentrestant la resta del partit roman fidel a Casini, secretari general.

La desaparició del partit arriba el 2002. Abans, després de la victòria electoral de Berlusconi el 2001, Casini havia estat escollit president de la cambra dels diputats. A més, CCD aconseguiria un ministre en el govern del centre-dreta. La dissolució del partit va tenir lloc per la unió de les forces democristianes del centre-dreta que van decidir fundar la Unió dels Demòcrates Cristians i de Centre (UDC).