Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional
Dades
Nom curtCEDEFOP i CEDEFOP Modifica el valor a Wikidata
Tipusagència de la Unió Europea
agència descentralitzada de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballvocational training policy (en) Tradueix i vocational training educational institution (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació16 febrer 1975
Governança corporativa
Seu
Empleats98 (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcedefop.europa.eu Modifica el valor a Wikidata
Facebook: Cedefop Twitter (X): Cedefop Instagram: cedefop LinkedIn: cedefop Youtube: UCdKZ1z2Veaq7uhxIF_qTR5A Youtube: CedefopVideos Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional (CEDEFOP) és una agència de la Unió Europea (UE) que vetlla per la promoció de la Formació Professional entre els Estats membres de la Unió.

Història[modifica]

Fou establerta l'any 1975 pel Consell de Ministres de la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i el Parlament Europeu. Des de la seva creació la seu fou ubicada a Berlín Oest però el 1995 es traslladà a la ciutat grega de Tessalònica.

Funcions[modifica]

El seu funció consisteix a promoure el desenvolupament de l'educació i Formació Professional en la Unió Europea. Porta a terme aquesta tasca mitjançant l'anàlisi i la difusió d'informació sobre formació professional: sistemes, polítiques, recerca i pràctica. Això ajuda als especialistes de la UE a desenvolupar i millorar l'educació i formació professional a Europa.

Col·labora estretament amb la Fundació Europea de Formació que s'ocupa de promocinar la Formació Professional en països no comunitaris.

Enllaços externs[modifica]