Centre de Satèl·lits de la Unió Europea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre de Satèl·lits de la Unió Europea
Dades
Nom curtSATCEN Modifica el valor a Wikidata
Tipuscommon foreign and security policy agency of the European Union (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2002
Governança corporativa
Seu
Empleats140 (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc websatcen.europa.eu Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): eusatcen LinkedIn: satcen Youtube: UCZX0LhqvUJDKjPXNGficBBg Modifica el valor a Wikidata

El Centre de Satèl·lits de la Unió Europea (EUSC) és un òrgan descentralitzat o agència de la Unió Europea (UE) que recull informació a través d'imatges de satèl·lit de la UE per a ajudar a prevenir els conflictes i oferir ajuda humanitària.

Història[modifica]

Aquesta agència va ser creada el 2002 per part del Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu en substitució del Centre de Satèl·lits de la Unió Europea Occidental. La seu central està situada a la ciutat espanyola de Torrejón de Ardoz.

Tot i la seva autonomia està sota la responsabilitat directa del Secretari General del Consell de la Unió Europea, actualment ocupada per l'Alt Representant de la Política Exteriors i de Seguretat Comuna Javier Solana.

Funcions[modifica]

L'objectiu d'aquesta agència és secundar la presa de decisions de la Unió en el context de la Política Exterior i de Seguretat Comuna, millorant la recopilació d'informació relacionada amb qüestions espacials per a prevenir conflictes i proporcionar ajuda humanitària durant desastres de qualsevol tipus. Així mateix proporciona el material resultant de l'anàlisi d'imatges obtingudes per satèl·lit.

L'any 2005 aquesta agència va subministrar les fotografies per a poder constatar la construcció de bases secretes de la CIA a l'Europa de l'Est.

Enllaços externs[modifica]