Colom antàrtic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Chionidae)
Infotaula d'ésser viuColom antàrtic
Chionis Modifica el valor a Wikidata

Colom antàrtic de bec groc (C. albus) Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreCharadriiformes
FamíliaChionididae
GènereChionis Modifica el valor a Wikidata
Forster, 1788
Espècies

Colom antàrtic (Chionis sp.) és el nom de dues espècies d'aus que formen la família dels quiònids (Chionidae), dins l'ordre dels caradriformes (Charadriiformes), i que habiten l'àrea antàrtica i la zona sud de l'oceà Índic.

Morfologia[modifica]

L'aspecte i la grandària d'aquests ocells és semblant al de coloms domèstics de color blanc. Únicament potes i cara tenen un color diferent al blanc. Volen de manera treballosa amb ales arrodonides. Tenen unes membranes interdigitals rudimentàries entre els tres dits anteriors. També tenen un dit posterior ben desenvolupat.[1]

Hàbits[modifica]

Aus carronyaires, se les pot observar per la costa a la recerca de deixalles. Són aus sedentàries. Poden nedar i ocasionalment se les veu sobre pannes de gel.

Reproducció[modifica]

Fan els nius a prop de fonts segures d'aliment, com ara una colònia de pingüíns. El niu l'ubiquen en una cavitat o una esquerda entre les pedres. Ponen 2 a 4 ous de color groguenc amb moltes taques marrons. Coven els dos pares unes quatre setmanes. Els pollets naixen amb una plomissa bruna apagada, que més tard esdevé gris. En 7 o 8 setmanes els pollets canvien la plomissa pel plomatge d'adult.

Taxonomia[modifica]

Se n'han descrit dues espècies.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Colom antàrtic
  1. G.S. Tuck (1978) A Field Guide to the seabirds of Britain and the World. Editorial William Collins Sons&Co Ltd, Londres
  2. Classificació dels Caradriformes[Enllaç no actiu]