Christiaan Maurits van den Heever

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChristiaan Maurits van den Heever
Biografia
Naixement1902 Modifica el valor a Wikidata
Norvalspont (Sud-àfrica) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort1957 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat d'Utrecht
Universitat de l'Estat Lliure Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoeta, escriptor Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansKootjie van den Heever (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Christiaan Maurits van den Heever, universalment conegut com a C.M van den Heever (27 de febrer de 1902, camp de concentració prop de Norvalspont, Província del Cap (ara Cap Septentrional) Sud-àfrica - 8 de juliol de 1957) fou un novel·lista, poeta, assagista i biògraf en afrikaans.

Escriptor dertiger, van den Heever és conegut per les seves novel·les: Somer ("Estiu") i Laat vrugte ("Fruites tardies"). La segona, guanyaria el Premi Hertzog de prosa de 1942.

Van den Heever estudià a la University of the Free State a Bloemfontein i a la University of Utrecht als Països Baixos. En tornar a Sud-àfrica, aconseguí una plaça de professor a la University of the Free State. Després de completar la seva dissertació sobre el poeta Totius, acabà la seva carrera acadèmica a la Witwatersrand University.

Bibliografia[modifica]

  • Juan Zarandona-Santiago Martin (trad.), "Verano. Clásico de la literatura afrikaans" de C.M. van den Heever, Valladolid (Espanya), Publicaciones Universidad de Valladolid, 2002, ISBN 978-84-8448-185-0