Christopher Cradock

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Christopher Cradock
2 de juliol de 1862
- 

1 de novembre de 1914 (als 52 anys)

Christopher Cradock
Lloc de defunció: Coronel, Xile
Arma/servei: Royal Navy Royal Navy
Anys de servei: 1875 - 1914
Rang: Contraalmirall
Batalles/guerres: Rebel·lió dels bòxers
I Guerra Mundial
Condecoracions: Cavaller Comandant del Reial Orde Victorià
Company de l'Orde del Bany
Orde de la Corona (Prússia)


Sir Christopher George Francis Maurice Cradock (2 de juliol de 18621 de novembre de 1914) fou un militar britànic, almirall de la Royal Navy.

Va entrar en la Royal Navy el 1875, i serví amb distinció a la Mediterrània i a la Xina, on va participar en la supressió de la revolta dels bòxers de 1900. Fou nomenat contraalmirall el 1910 i el 1912 fou nomenat cavaller. El 1913 se li va donar el control de la flota britànica a Amèrica del Nord i el Carib.

En esclatar la Primera Guerra Mundial l'agost de 1914 es va encomanar a Cradock el control del 4a esquadra de la Royal Navy i se li va ordenar trobar i destruir la flota de creuers de l'almirall alemany Maximilian von Spee. La tasca resultà especialment difícil gràcies a l'habilitat de l'almirall alemany i a la major potència de la flota de creuers alemanya, més moderna i amb una tripulació més experimentada que la que s'havia assignat a Cradock. Finalment, va localitzar Von Spee davant les costes de Xile, on va decidir enfrontar-se-li. En la consegüent batalla de Coronel la flota de Cradock va ser destruïda pels alemanys i la seva tripulació va sofrir milers de baixes, entre les quals es trobava el propi almirall.

És autor de tres llibres: Sporting Notes in the Far East (1889), Wrinkles in Seamanship (1894) i Whispers From the Fleet (1907).