Bisturí elèctric

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Cirurgia diatèrmica)
Un cirurgià usant bisturí elèctric per a la coagulació electroquirúrgica en l'excisió d'un lipoma.

El bisturí elèctric és un instrument quirúrgic que talla el teixit, al mateix temps que el cauteritza evitant l'hemorràgia. S'utilitza, entre altres especialitats en cirurgia plàstica i dermatologia. Està connectat a un generador de corrent altern d'alta freqüència[1] i alta intensitat (amb freqüències de 0,5-1,75 MHz, i amb potències de l'ordre de 100-300 W), que genera l'escalfor necessària per a la cauterització.

El terminal actiu del bisturí elèctric està compost per una fulla-elèctrode d'acer quirúrgic (Surgical stainless steel),[2] una agulla o una pinça depenent de si es vol realitzar tall o dissecció. L'altre elèctrode és una placa humida aplicada en una altra zona del cos del pacient. Utilitzant el bisturí la sang es coagula i els petits vasos s'obstrueixen, podent-se efectuar incisions que pràcticament no sagnen. Es poden emprar puntes especials i agulles diatèrmiques per destruir teixits innecessaris (electrocauteri).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Radiological Society of North America; Radiological Society of North America. Scientific Assembly. Radiology. Radiological Society of North America., 1928. 
  2. Yaffa, R «A Primer on Surgical Stainless Steel» (en anglès). Instrument Continuing Education (ICE), Lesson nº CIS 215. Purdue University. Arxivat de l'original el 9 de setembre 2015 [Consulta: 14 desembre 2015]. Arxivat 9 de setembre 2015 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]