Clara Clementina de Maillé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Clara Clementina de Maillé-Brézé)
Infotaula de personaClara Clementina de Maillé

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Claire-Clémence de Maillé Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 febrer 1628 Modifica el valor a Wikidata
Brézé Modifica el valor a Wikidata
Mort16 abril 1694 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Châteauroux (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHouse of Maillé (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLluís II de Borbó-Condé (1641, 1643–) Modifica el valor a Wikidata
FillsEnric Juli de Borbó-Condé Modifica el valor a Wikidata
ParesUrbain de Maillé-Brézé Modifica el valor a Wikidata  i Nicole du Plessis-Richelieu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansJean Armand de Maillé-Brézé Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Clara Clementina de Maillé - Claire-Clémence de Maillé (francès) - (Brézé, regne de França, 25 de febrer de 1628 - Châteauroux, 16 d'abril de 1694) era una noble francesa, filla del marquès de Brézé Urbain de Maillé-Brézé (1598-1650) i de Nicole du Plessis-Richelieu (1587-1635), i neboda del Cardenal Richelieu.

Com a protegida del Cardenal Richelieu, es va encomanar la seva educació a Madamme Boutillier. De molt jove va ser promesa en matrimoni al príncep Lluís, amb la pretensió del cardenal d'introduir un membre de la seva família a la Cort reial. De fet, el cardenal, en no tenir descendència el rei Lluís XIII de França va maniobrar per tal que algun dia el tron passés a mans del príncep Lluís, de manera que la seva neboda hauria esdevingut reina.

Quan Clara Clementina tenia 13 anys, es va forçar el matrimoni al qual també s'hi oposava el príncep. Malgrat ser menystinguda per ell, després de la caiguda en desgràcia per la participació en la revolta de la Fronda ella va continuar la revolta tot i que el seu marit havia estat arrestat i reclòs a Vincennes.

Finalment la princesa va haver de sotmetre's a la reina regent, Anna d'Àustria i a Mazarino el 1651. Els prínceps de Condé es van instal·lar al Castell de Chantilly i no van poder tornar a la Cort fins al 1660. El 1671 fou tancada pel príncep a Châteauroux, arran d'un escàndol amorós de la princesa, on va romandre fins a la seva mort.

Matrimoni i fills[modifica]

L'11 de maig de 1641 es va casar amb el príncep Lluís II de Borbó-Condé (1621-1686), fill del príncep Enric II (1588-1646) i de l'aristòcrata francesa Carlota Margarida de Montmorency (1594-1650). El matrimoni va tenir quatre fills, tres dels quals moriren prematurament:

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Clara Clementina de Maillé
  • Charles Asselineau Vie de Claire-Clémence de Maillé-Brézé, Princesse de Condé, Léon Techener, Paris 1872