Col·legi Cor de Maria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Col·legi Cor de Maria
Imatge
Dades
TipusEdifici escolar Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Jonquera, 50. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 39119

El Col·legi Cor de Maria és un centre educatiu del municipi de Figueres (Alt Empordà). L'edifici on està ubicada és una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Edifici[modifica]

La construcció és de grans dimensions, situat en una cantonada a uns cent metres del Museu Dalí. Aquesta escola està formada per dos edificis, una de les quals una església en cantonada. Aquesta església ha estat reformada per a convertir-la en escola, però l'exterior té la cantonada carreuada. La porta d'accés és allindanada, amb columnetes als costats. Sobre aquesta porta hi ha una obertura cega de mig punt amb un guardapols a sobre. El pis superior té dues finestres en arc de mig punt amb un òcul a sobre i el mateix guardapols que el de la porta d'accés. La coberta d'aquest edifici és a dues vessants, a diferència de l'edifici del costat que té la coberta terrassada. Aquest edifici és de planta baixa i dos pisos amb tres obertures a cada planta i decorades amb un guardapols, decorats amb un a flor de llis, exceptuant el guardapols de la planta superior de la finestra central que té una creu amb decoració vegetal. Sis pilastres sostenen el voladís de la façana.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Col·legi Cor de Maria
  1. «Col·legi Cor de Maria». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].