Coll de la Baga del Miracle

Infotaula de geografia físicaColl de la Baga del Miracle
TipusCollada Modifica el valor a Wikidata
Localització
MunicipiCastellterçol, Granera i Monistrol de Calders
LocalitzacióLa Sala de Sant Llogari, Granera i Monistrol de Calders
Map
 41° 44′ 58″ N, 2° 02′ 47″ E / 41.74936°N,2.04632°E / 41.74936; 2.04632
SerraladaMuntanya de la Sala i Serra de l'Olleret
Dades i xifres
Altitud648,5 m Modifica el valor a Wikidata
Hi passaHi passava un camí de bast, ara en desús, de Granera a la Sala de Sant Llogari.
El Coll de la Baga del Miracle, respecte del terme de Granera

El Coll de la Baga del Miracle, també denominat popularment Coll de Muntanya, és una collada situada a 648,5 m d'altitud situat en el punt de trobada dels termes municipals de Castellterçol, Granera i Monistrol de Calders, tots tres del Moianès.

Està situat en el punt de trobada de la Muntanya de la Sala (ponent) i de la Serra de l'Olleret (llevant), prop d'on hi ha les ruïnes de la masia de l'Olleret. Separa la vall de la Sala de Sant Llogari, que queda al nord, de la del torrent de Cisnolla, al sud. S'hi conserva una fita termenal.

Bibliografia[modifica]

  • ERILL I PINYOT, Gustau, GUAL I PURTÍ, Jordi (fotografies) i MANENT I ORISTRELL, Llibert (cartografia). Monistrol de Calders: El poble dels pagesos enginyers. Moià-Monistrol de Calders: Gràfiques Ister. Ajuntament de Monistrol de Calders, 2006. (Col·lecció Pedra i aigua, 1). DL. B-54.339/2006
  • PERARNAU I LLORENS, Jaume i PIÑERO I SUBIRANA, Jordi. Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Monistrol de Calders: Ajuntament de Monistrol de Calders, 1993. Sense ISBN.

Enllaços externs[modifica]