Comillas (Madrid)

Plantilla:Infotaula geografia políticaComillas
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 40° 23′ 34″ N, 3° 42′ 50″ O / 40.3928°N,3.7139°O / 40.3928; -3.7139
EstatEspanya
Comunitat autònomaComunitat de Madrid
MunicipiMadrid
DistricteCarabanchel Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població22.424 (2018) Modifica el valor a Wikidata (33.669,72 hab./km²)
Geografia
Superfície0,665999 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb

Comillas és un barri del sud-oest de Madrid que forma part del districte de Carabanchel, amb 24.117 habitants (Padró Municipal, 2007).[1] Limita al sud con la Plaza Fernández Ladreda (Plaza Elíptica), al nord amb l'Avinguda del Manzanares (al marge del Riu Manzanares) i el barri de Las Acacias (Arganzuela), a l'oest amb el carrer Antonio Leyva i el barri d'Opañel i a l'est amb el Passeig de Santa María de la Cabeza i el barri de Moscardó (Usera).

Demografia[modifica]

Comillas compta amb 24.117 veïns (Padró 2007), amb un descens poblacional en els últims anys. En comparació de la població de Madrid els veïns del barri tenen una edat superior, aconseguint una mitjana de 44,49 anys, la més alta del districte.[2] El percentatge de població immigrant també se situa per damunt de la mitjana de la ciutat encara que de les més baixes del districeo, amb un 19,44% de la població.[3]

Zones verdes[modifica]

En Cometes solament es pot trobar un parc, el qual porta el nom d'aquest barri. Està situat entre els carrers d'Antonio de Leyva i Balears, i es pot accedir al parc des d'ambdues. També és digne d'esment l'encantador *parquecillo que al final de Marquès de Jura Real, gràcies al seu pendent, serveix de connexió tant amb Santa María del Cap a un nivell inferior com amb el pont que creua sobre aquest carrer fins a *Usera.

Transports[modifica]

Considerat un barri ben comunicat, podem trobar l'estació de metro de Plaça Elíptica per la qual discorren les línies 6 i 11 de metre. A més compta amb un bescanviador d'autobusos. Des d'aquest lloc es pot accedir a la M40 mitjançant la carretera de Toledo.

Metro[modifica]

El barri compta amb dues parades de metro, Plaza Elíptica i Estació de Marquès de Vadillo, per les quals es pot accedir a les línies Línia 5, Línia 6 i Línia 11. cal destacar al carrer principal d'aquest barri que uneix Plaça Elíptica i Marquès de Vadillo, el carrer Antonio Leyva no s'hi hagi cap estació de metro en un punt intermedi d'aquesta via. Sembla lògic que a un llarg termini podria crear-se una nova línia de metro que des de Marquès de Vadillo arribarà a Plaça Elíptica tenint una estació en el recorregut mitjà (a l'altura del parc de Comillas i el centre cultural) del carrer Antonio Leyva.

Línia Metro Estacions a Comillas, Carabanchel
Línia 5 Marqués de Vadillo
Línia 6 Línia 11 Plaza Eliptica

Autobusos[modifica]

Pel barri passen els següents autobusos urbans:[4]

línia destí(ns)
23 Plaza Mayor - El Espinillo
55 Estació d'Atocha - Batán
60 Plaça de la Cebada - Orcasitas
116 Glorieta d'Embajadores - Villaverde Cruce

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Comillas
  1. Ayuntamiento de Madrid. «Padrón Municipal - Carabanchel (Página 119)» (en (castellà)).
  2. Ayuntamiento de Madrid. «Padrón Municipal - Carabanchel (página 119)» (en (castellà)).
  3. Ayuntamiento de Madrid. «Padrón Municipal - Carabanchel (página 120)» (en (castellà)).
  4. Empresa Municipal de Transportes. «Empresa Municipal de Transportes» (en (castellà)).