Conducte hialoide

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Diagrama d'un ull humà (secció horitzontal del dret vist des de dalt); 1. Cristal·lí, 2. Cambra posterior, 3. Cambra anterior, 4. Pupil·la, 5. Iris, 6. Còrnia, 7. Sistema trabecular i canal de Schlemm. 8. Limbe esclerocornial. 9. Conjuntiva. 10. Cos ciliar, 11. Zònula ciliar o lligament suspensori del cristal·lí. 12. Ora serrata, 13. Càpsula de Tenon, 14. Escleròtica, 15. Coroide, 16. Retina, 17. Màcula retinal, 18. Fòvea central de la retina, 19. Eix òptic de l'ull. 20. Eix de l'ull, 21. Disc òptic, papil·la òpticapunt cec, 22. Nervi òptic. 23. Beina dural, 24. Artèria i vena centrals de la retina, 25. Vasos sanguinis de la retina, 26. Conducte hialoide, 27. Humor vitri, 28. Tendó.

El conducte hialoide també conegut com a conducte de Stilling o de Cloquet, està situat a l'ull. Travessa l'humor vitri des de la papil·la òptica fins a la cristal·lí, és més estret al centre que en els extrems.

En el període fetal serveix per donar pas a l'artèria hialoide que irriga la zona pròxima al cristal·lí. L'artèria hialoide, desapareix al llarg del desenvolupament del fetus i en el moment del naixement només queda la seva primera branca que és l'artèria central de la retina.