Coneixeràs l'home dels teus somnis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaConeixeràs l'home dels teus somnis
You Will Meet a Tall Dark Stranger Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWoody Allen Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLetty Aronson, Jaume Roures i Llop i Stephen Tenenbaum Modifica el valor a Wikidata
GuióWoody Allen Modifica el valor a Wikidata
FotografiaVilmos Zsigmond Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAlisa Lepselter Modifica el valor a Wikidata
ProductoraAntena 3 Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorSony Pictures Classics i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit, Estats Units d'Amèrica i Espanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena2010 Modifica el valor a Wikidata
Durada98 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost22.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació34.300.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i comèdia romàntica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonyclassics.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1182350 Filmaffinity: 453311 Allocine: 143664 Rottentomatoes: m/you_will_meet_a_tall_dark_stranger Letterboxd: you-will-meet-a-tall-dark-stranger Mojo: talldarkstranger Allmovie: v480800 TCM: 773783 Metacritic: movie/you-will-meet-a-tall-dark-stranger TV.com: movies/you-will-meet-a-tall-dark-stranger AFI: 66632 TMDB.org: 38031 Modifica el valor a Wikidata

Coneixeràs l'home dels teus somnis[1] (títol original en anglès You Will Meet a Tall Dark Stranger) és una comèdia romàntica de 2010 dirigida per Woody Allen. La pel·lícula és la segona col·laboració del cineasta amb la productora catalana Mediapro i la seva quarta cinta rodada íntegrament a Anglaterra després de Match Point, Scoop i Cassandra's Dream. S'ha doblat al català.[1]

Es va estrenar el 15 de maig de 2010 al Festival de Canes.

Argument[modifica]

La pel·lícula segueix a dos matrimonis, Alfie (Hopkins) i Helena (Jones), i la seva filla Sally (Watts) i el seu marit Roy (Brolin), mentre les seves passions, ambicions, i preocupacions els porten problemes.

Després que l'Alfie hagi deixat a l'Helena per recuperar la seva joventut perduda amb Charmaine (Punch), l'Helena s'abandona a la irracionalitat i comença a veure's amb Jonathan (Ashton-Griffiths), un vidu que és propietari d'una llibreria d'ocultisme.

Mentrestant, infeliç amb el seu matrimoni, Sally va sentint afecte per l'atractiu propietari de la galeria d'art on treballa, Greg (Banderas), al mateix temps que Roy, un escriptor que espera la publicació de la seva darrera novel·la, se sent atret per Dia (Pinto), una dona misteriosa que sorprèn la seva mirada a través de la finestra del seu pis.

Alfie descobreix que Charmaine, antiga prostituta, no l'omple i a més l'enganya, així que intenta tornar amb l'Helena, però aquesta només espera el permís de la difunta dona de Jonathan per estar amb ell. Roy roba la novel·la d'un amic a qui creu mort per poder refer-se dels fracassos editorials, però resulta que el presumpte mort està en coma i pot tornar a la vida. Això sí, aconsegueix estar amb la Dia després que la Sally li demani el divorci per negar-se a tenir fills. La Dia trenca el seu comopronís matrimonial per sortir amb el seu veí. La Sally, per últim, intenta sense èxit obrir la seva pròpia galeria i allunyar-se d'un Greg que no li correspon.

Repartiment[modifica]

Crítica[modifica]

  • "Woody Allen diverteix. (...) un altre recital d'intel·ligència i lucidesa (...) comprensió de tots els anhels, pors, misèries, enganys i grandeses de la condició humana." (Carlos Boyero: Diari El País)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]