Porter (professió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Conserge)
Aquest article tracta sobre l'ofici de controlar els accessos a les instal·lacions. Si cerqueu la posició de futbol, vegeu «porter (futbol)».
Infotaula ocupacióPorter
Tipus d'ocupació
métiers du personnel du hall (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Un porter és la persona que en un hotel, edifici d'apartaments o altres similars presta determinats serveis a l'entrada d'aquests.[1] Entre les funcions dels porters hi ha : portar les maletes fins a l'ascensor, trucar a taxis per als inquilins o assistir a la gent gran en la seva entrada o sortida del vehicle. El porter també avisa els inquilins de l'arribada d'automòbils, visitants o paquets. Com a norma de cortesia, obre la porta de l'edifici quan ha d'entrar o sortir alguna persona. El porter també exerceix funcions de seguretat a l'edifici impedint l'entrada de persones no autoritzades i eventualment, expulsant del mateix a persones èbries o problemàtiques. En català, el terme porter s'utilitza popularment per designar a l'empleat de finca urbana. A més de les anteriors, aquesta persona exerceix funcions de consergeria així com de neteja, conservació i cura de l'edifici. Habitualment, recull les escombraries, rep als repartidors i altres gremis i realitza petites reparacions elèctriques o mecàniques.

Referències[modifica]

  1. romaní, Daniel «Radiografia de l'ofici de porter, una figura de llarga tradició, que avui es troba en vies d'extinció». Diari Ara [Barcelona], 04-01-2012, p.38-39. ISSN: 2014-010X.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Porter