Contes dels boscos de Viena

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalContes dels boscos de Viena
Títol originalGeschichten aus dem Wienerwald Modifica el valor a Wikidata
Forma musicalvals
vals concertant Modifica el valor a Wikidata
Àudio

"Geschichten aus dem Wienerwald" (12:07). Cortesia de Musopen Modifica el valor a Wikidata

CompositorJohann Strauss II Modifica el valor a Wikidata
Llenguacontingut no lingüístic Modifica el valor a Wikidata
GènereViennese waltz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
País d'origenÀustria Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióViena Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 2a7a816c-3c28-3609-be5d-7663b3337fee IMSLP: G'schichten_aus_dem_Wienerwald,_Op.325_(Strauss_Jr.,_Johann) Modifica el valor a Wikidata
El solo de la cítara dins del vals

Contes dels boscos de Viena (nom original: G'schichten aus dem Wienerwald, nom actual: Geschichten aus dem Wienerwald) és un vals de Johann Strauss II compost el 1868.

Història[modifica]

És un dels sis valsos vienesos de Johann Strauss fill que inclouen una part per a cítara. L'estrena de la obra va significar una fita en el desenvolupament del vals des del seus orígens vilatans fins al centre de la moda vienesa, en gran part gràcies al talent de la família Strauss. No obstant, el títol rememora la música popular dels habitants dels boscos de Viena.

Característiques[modifica]

La introducció, una de les més llargues escrites per Strauss, (119 compassos) comença en Do major i canvia després a Fa major, guanyant progressivament volum i animació. La segona part, més reflexiva, està en Sol major, amb un solo de violí que incorpora material que és utilitzat després en les següents seccions del vals. Una breu cadència de la flauta invoca el cant dels ocells, per a continuar cap al solo de cítara, que presenta dues parts; un ritme lent de ländler i un final vivace.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]