Coral Universitària

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCoral Universitària
Dades
Tipuscor Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1977, Palma Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

La Coral Universitat de les Illes Balears, popularment coneguda com a Coral Universitària és una agrupació musical fundada a Palma el 1977 pel seu director Joan Company Florit[1] i per un grup de professors i estudiants de la Universitat de les Illes Balears.

És composta per setanta cantaires i el seu repertori abasta tot el camp de la literatura coral universal, amb atenció especial a l'obra dels compositors mallorquins. Ha fet concerts a diverses comunitats autònomes i a Bèlgica, Àustria, Hongria i Suïssa. El 1979, obtengué el primer i segon premis a l'XI Certamen de Cançó i Polifonia Basques per a masses corals (Tolosa, País Basc). Ha enregistrat tres discs, Encontre de Compositors Mallorquins II (1980), Música Coral Mallorquina I (1982) i Música de Compositors Mallorquins (1985). Ha realitzat el muntatge d'obres simfòniques i ha fet col·laboracions amb diverses orquestres simfòniques com la de Balears, la de Barcelona i la d'Astúries.

És membre fundador de la Federació de Corals de Mallorca. Pertany a l'Aula de la Música de la Universitat de les Illes Balears i a la Federació Europea de Joves Corals. El 2002 va rebre el Premi Ramon Llull.[2]

Referències[modifica]

  1. Programa de la Coral Universitària[Enllaç no actiu] amb biografia de Joan Company
  2. «Premis Ramon Llull 2002». Arxivat de l'original el 2011-11-10. [Consulta: 27 novembre 2010].

Enllaços externs[modifica]