Corcoràcids

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Corcoràcid)
Infotaula d'ésser viuCorcoràcids
Corcoracidae Modifica el valor a Wikidata

gralla d'ales blanques Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePasseriformes
FamíliaCorcoracidae Modifica el valor a Wikidata
Mathews, 1927
Espècies

Els corcoràcids (Corcoracidae) són una família d'ocells australians que forma part de l'ordre dels passeriformes. Se n'han denominat també estrutidèids (Struthideidae). Conté només dos gèneres monotípics, ambdós endèmics d'Austràlia.[1]

Distribució i hàbitat[modifica]

Les dues espècies viuen en hàbitats oberts d'Austràlia Oriental, sobretot en boscos d'eucaliptus i altres. Ambdues espècies toleren els hàbitats humanitzats i ocupen les terres de conreu, àrees suburbanes i encara parcs i jardins.[2]

Morfologia[modifica]

  • Les dues espècies són aus mitjanes, fent una mida de 31 cm en el cas de Struthidea cinerea, i de 47 cm en el de Corcorax melanorhamphos.
  • La seva morfologia és típica de passeriformes de costums terrestres: potes llargues i ales curtes, arrodonides.
  • El bec de Struthidea cinerea és curt i fort, semblant al d'un pinsà, mentre que el de Corcorax melanorhamphos és llarg i corbat, semblant al d'una gralla. Aquestes diferències en el bec reflecteixen les diferències en l'alimentació.

Llistat de gèneres i espècies[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Corcoràcids
  1. Rowley, Ian; Russell, Eleanor. «Family Struthideidae (Australian mudnesters)». A: del Hoyo, Josep; Elliott, Andrew; Christie, David. Handbook of the Birds of the World. Volum 14: Bush-shrikes to Old World Sparrows. Barcelona: Lynx Edicions, 2009, p. 272-285. ISBN 978-84-96553-50-7. 
  2. Directori de la fauna d'Austràlia