Crónica Global

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webCrónica Global
URLhttps://cronicaglobal.com Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiari en línia Modifica el valor a Wikidata
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
EditorXavier Salvador Modifica el valor a Wikidata
Llançament9 setembre 2013 Modifica el valor a Wikidata
Seucarrer de Pau Claris Modifica el valor a Wikidata
Facebook: 294147507392184 Twitter (X): cronicaglobal Instagram: cronicaglobal LinkedIn: cronica global Youtube: UCasoYl00U85F9QW4j5xgMNQ Modifica el valor a Wikidata

Crónica Global és un diari digital elaborat des de Barcelona i dirigit per la periodista Cristina Farrés.

Història[modifica]

El diari fou fundat el 9 de setembre de 2013 com a fusió d'El Debat i La Voz de Barcelona. El Debat, amb el sobrenom diari digital de Catalunya, fou un diari digital en català i castellà.[1] Francesc Moreno n'era l'editor.[2]

A partir de juliol de 2015, amb un canvi a l'estructura empresarial que va suposar un canvi de propietaris es va produir la incorporació de Xavier Salvador com a nou director i un nou equip periodístic va obrir els seus continguts i redissenyar la web.

A finals d'agost de 2016 es va anunciar l'aliança amb el digital El Español per enfortir les estructures empresarials i la capacitat mútua de generació de continguts.[3]

Equip[modifica]

L'equip periodístic de direcció està format per:

Xavier Salvador (CEO); Cristina Farrés (directora), Alejandro Tercero (director adjunt), María Jesús Cañizares (subdirectora), Gerard Mateo (redactor en cap).

El consell d'administració de l'empresa editora (CRÓNICAGLOBAL MEDIA, SL) està format per:

Gonzalo Baratech (president);[4] Xavier Salvador (vicepresident i conseller delegat); Joaquín Romero, Pedro J. Ramírez, Soledad Iess y Alejandro Tercero (vocals); Jordi Maristany (secretari no conseller).

Referències[modifica]

  1. «Internet i mitjans digitals». Culturcat (Generalitat de Catalunya). Arxivat de l'original el 9 d’octubre 2013. [Consulta: 1r maig 2013].
  2. «Alfons Quintà, nou director d'Eldebat.cat». Comunicació21.cat, 22-05-2012. Arxivat de l'original el 2012-06-25. [Consulta: 1r maig 2013].
  3. «El Español i Crónica Global s'alien». Ara, 30-08-2016.
  4. «Gonzalo Baratech, nuevo presidente de ‘Crónica Global'» (en castellà). [Consulta: 20 novembre 2017].

Enllaços externs[modifica]