Crimen ferpecto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCrimen ferpecto
Fitxa
DireccióÁlex de la Iglesia
Protagonistes
ProduccióÁlex de la Iglesia
Dissenyador de produccióJosé Luis Arrizabalaga Aguirrebengoa i Biaffra Modifica el valor a Wikidata
GuióÁlex de la Iglesia
Jorge Guerricaechevarría
MúsicaRoque Baños
FotografiaJosé L. Moreno
MuntatgeAlejandro Lázaro Alonso Modifica el valor a Wikidata
VestuariFrancisco Delgado López Modifica el valor a Wikidata
ProductoraSogecine, Pánico Films (en) Tradueix i Planet Pictures (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena2004
Durada106 min
Idioma originalespanyol
RodatgeMadrid Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost3.186.364 €
Descripció
GènereHumor negre
thriller
Temahomicidi i amagar Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0395125 Filmaffinity: 579558 Allocine: 59903 Rottentomatoes: m/the_perfect_crime_2005 Letterboxd: the-ferpect-crime Allmovie: v299112 Metacritic: movie/el-crimen-perfecto-the-perfect-crime TV.com: movies/the-perfect-crime TMDB.org: 9534 Modifica el valor a Wikidata

Crimen ferpecto és una pel·lícula espanyola d'humor negre dirigida per Álex de la Iglesia, es va estrenar a Espanya l'any 2004. A França s'estrenà l'11 de maig del 2005 i als Estats Units l'agost del 2004.

Argument[modifica]

En Rafael és un comerciant d'uns grans magatzems. En pocs anys ha esdevingut un dels venedors més cotitzats dels magatzems Yeyo's. És també un seductor irresistible i totes les venedores de la planta són amants seves. En Rafael, però, té un objectiu en la vida: escalar els graons de la jerarquia i accedir al comitè d'administració dels magatzems. Per començar, no pot conformar-se de ser el cap d'una secció, vol ser des de la propera promoció el gran cap de la planta. Tanmateix, té un rival: don Antonio Fraguas, el cap de la secció, que aspira a la mateixa plaça que ell. N'Antonio aconsegueix finalment la plaça i esdevé de facto el superior jeràrquic d'en Rafael. El mateix vespre, als lavabos de la planta, n'Antonio humilia en Rafael tot ordenant-lo que l'endemà s'encarregués d'unes tasques de manteniment que haurien de fer-les un altre personal. L'endemà té lloc una altra discussió a la cabina dels lavabos de la planta, n'Antonio, que vol fer pagar a en Rafel les seves "extravagàncies", l'acomiada, i en Rafael s'emprenya. En Rafael, a causa de l'histèric riure de n'Antonio, té una al·lucinació i creu que n'Antonio el vol matar. En Rafael finalment el mata. Però una venedora de la secció de perfumeria, Lourdes, d'un físic poc atractiu, és testimoni de l'escena. A causa del seu físic, la Lourdes és l'única venedora de la planta que no ha fet l'amor amb en Rafael, i per això se sent frustrada i té molt de rancor. Aleshores comença a xantatjar-lo sexualment i l'endinsa de mica en mica en un terrible malson.