Croydon

Per a altres significats, vegeu «Croydon (desambiguació)».
Plantilla:Infotaula geografia políticaCroydon
Imatge

Localització
Map
 51° 22′ 22″ N, 0° 06′ 36″ O / 51.3727°N,0.1099°O / 51.3727; -0.1099
EstatRegne Unit
PaísAnglaterra
RegióLondres
Comtat cerimonialGran Londres
DistricteCroydon Modifica el valor a Wikidata
Capital de
Identificador descriptiu
Codi postalCR0 Modifica el valor a Wikidata
Prefix telefònic020 Modifica el valor a Wikidata
Altres
Agermanament amb

Vista del centre financer de Croydon.

Croydon és un barri al sud de Londres, Anglaterra, i és part del districte de Croydon. És la 20a millor àrea de compres al Regne Unit, i compta actualment amb dos centres comercials anomenats Centrale i Whitgift Central (actualment existeixen plans per a la seva remodelació).[1] Hi ha una gran estació d'autobusos anomenada West Croydon i dues estacions de tren.

La ciutat és coneguda per contenir una gran quantitat d'oficines de lloguer. El consell vol mantenir Croydon com una gran ciutat mitjançant la construcció de més oficines i locals d'oci, de manera que està previst un pla de regeneració de la zona.[1] El complex de Valley Park Retail Area és una zona de venda al detall, on hi ha botigues com ara Comet, Sainsbury's, McDonald's, IKEA, Argos, M&S, Boots a més d'un cinema i una pista de bitlles.

Tramlink, un sistema de tramvia, se centra principalment a Croydon.[2] És l'únic sistema de tramvies en la totalitat de Londres de moment. Hi ha tres rutes que operen en el sistema, Ruta 1, Ruta 2 i Ruta 3 o Groc, Vermell i Verd. El tramvia se'n va a llocs com Elmers End i Beckenham a Bromley, Wimbledon i Mitcham a Merton i Addington i Addiscombe a Croydon.[2]

Frederick Stanley Mockfor, un oficial de ràdio de l'aeroport de Croydon, va proposar l'any 1923 la paraula "mayday" per indicar un senyal de socors que for fàcilment entès per pilots i personal de terra en cas d'emergència

Fills il·lustres[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Croydon Guardian. «Westfield/Hammerson's £1bn redevelopment of Croydon's Whitgift Centre approved by Croydon Council» (en anglès). [Consulta: 21 març 2014].

Enllaços externs[modifica]