Creand

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 21:22, 1 ago 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'organitzacióCrèdit Andorrà
Fitxer:Credit Andorrà logo.png
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup financer Modifica el valor a Wikidata
Indústriaservei financer, banc comercial i banca privada Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat anònima Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1950
Activitat
ServeisBanca comercial, banca privada i gestió d'actius, i assegurances
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaAntoni Pintat Mas (2016–) Modifica el valor a Wikidata
Persona rellevantAntoni Pintat Mas (president)
Josep Peralba Duró (conseller delegat)
Xavier Cornella Castel (director general)

Lloc webcreandgroup.com Modifica el valor a Wikidata

Crèdit Andorrà és un grup financer del Principat d'Andorra fundat el 1949 dedicat a la banca comercial, la banca privada i la gestió d'actius a escala internacional, a més de les assegurances a través del Grup Assegurador.

El 2015 consta d'un equip humà de més de 800 persones[cal citació]. El Grup Financer Crèdit Andorrà s'instrumenta en base a quatre fitxes bancàries internacionals -Crèdit Andorrà, la matriu; Banco Alcalá, a Espanya; Banque de Patrimoines Privés, a Luxemburg, i Banc Crèdit Andorrà, a Panamà- mentre que la gestió d'actius i els serveis asseguradors completen la resta de negocis financers. El 2016 el grup estava present a Andorra i a Espanya, Luxemburg, Suïssa, Miami, Panamà, Mèxic, Perú, Uruguai i Xile.[1]

El Grup va obtenir el 2015 un benefici net de 72 milions d'euros, un 0,6% més que el 2014.[1]

El 2015, la publicació financera Global Banking & Finance Review va reconèixer per tercer any consecutiu a Crèdit Andorrà com a millor entitat de banca privada a Andorra el 2015.[2] El mateix any, com a conseqüència del nou entorn operatiu a Andorra després de la crisi de la Banca Privada d'Andorra (BPA), l'agència de qualificació de riscos Fitch va baixar la valoració de Credit Andorrà que va passar de «A-», equivalent a un notable baix, a «BBB», equivalent a un aprovat.[3]

Antoni Pintat Mas és el president del Consell d'Administració de Crèdit Andorrà i Josep Peralba Duró, el conseller delegat i secretari. El consell també l'integren Jaume Casal Mor, com a vicepresident, Rosa Pintat Santolària i Maria Reig Moles com a conselleres, i Daniel Arquès Tomàs, com a vicesecretari.[cal citació]

L'agència internacional de classificació bancària Fitch Ratings ha atorgat a Crèdit Andorrà un ràting BBB a llarg termini i F3 a curt termini, i la revista The Banker, del grup Financial Times, l'ha reconegut com el millor banc d'Andorra els anys 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008 i 2010.[cal citació]

Història[cal citació]

  • 1949 - Neix Crèdit Andorrà com a entitat financera oferint serveis de banca universal a Andorra.
  • 1987 - Es constitueix la Fundació Crèdit Andorrà, que treballa per fomentar els vincles amb la comunitat a través de tres camps centrals d'actuació: l'educació, la cultura i l'àmbit social, amb la formació com a eix vertebrador. Amb més de 25 anys de trajectòria, és la fundació privada més important d'Andorra tant en recursos destinats com en programes promoguts.
  • 1990 - Es constitueix Crèdit Andorrà Asset Management, una societat gestora de fons que crea vehicles d'inversió, tant en mercats de renda fixa com de renda variable.
  • 1996 - Crèdit Assegurances, matriu del grup assegurador, inicia l'activitat oferint assegurances de vida a través de la xarxa d'oficines de Crèdit Andorrà.
  • 2003 - Comença el procés d'internacionalització del Grup Crèdit Andorrà amb l'obertura a Ginebra (Suïssa) de la gestora de patrimonis, Private Investment Management (PIM).
  • 2004 - Obre a Luxemburg Crediinvest Sicav, una societat d'inversió col·lectiva.
  • 2005 - Crèdit Andorrà adquireix l'entitat financera CaixaBank Andorra, filial de la Caixa a Andorra, i la integra a Crèdit Andorrà.[4]
  • 2006 - La Caixa deixa de formar part de l'accionariat i es ven la seva participació a famílies andorranes, fet que converteix Crèdit Andorrà en una entitat 100% andorrana.
  • 2007 - Inaugura a Madrid (Espanya) Valira Capital Asset Management, societat gestora de fons i assessorament patrimonial.
  • 2008 - Neix Crèdit Andorrà (Panamá), un banc amb seu a Panamà com el primer pas del pla d'expansió per Llatinoamèrica.
  • 2008 - S'inaugura una oficina de representació a Montevideo (Uruguai).
  • 2008 - Es crea Investcredit Sicav, una nova Sicav a Luxemburg que permet la comercialització institucional dels fons d'inversió als mercats europeus i internacionals.
  • 2008 - ERM entra a formar part del Grup Crèdit Andorrà amb la compra del 76% de l'accionariat. ERM Consultoria està especialitzada en gerència de riscos, assessorament actuarial i previsió social, i ERM Corredoria, en assessorament i disseny de programes d'assegurança.
  • 2009 - Es crea la Casa de Bolsa Crèdit Andorrà Panamá Securities, una societat de valors que ofereix serveis d'intermediació en mercats financers i assessorament.
  • 2010 - Obertura de CA México Asesores Patrimoniales per donar servei al mercat domèstic de Mèxic.
  • 2011 - Adquisició de Banque de Patrimoines Privés a Luxemburg.
  • 2011 - Crèdit Andorrà compra el 85% del banc espanyol Banco Alcalá,[5] un banc orientat a la gestió global de patrimonis per a clients privats i institucionals, amb oficines a Madrid (seu de Banco Alcalá) i Barcelona.
  • 2011 - Crèdit Andorrà adquireix el 80% de Beta Capital Management LP a Miami (EUA), una operació amb la qual el Grup Crèdit Andorrà esdevé la primera entitat financera andorrana que s'implanta als EUA amb la llicència de broker dealer.
  • 2012 - Obre CA Perú Sociedad Agente de Bolsa, amb seu a Lima, després d'adquirir el 51% de Krese Sociedad Intermediaria de Valores SAC.
  • 2012 - Adquisició al Paraguai del 70% de Valores Casa de Bolsa SA, amb seu a Asunción del Paraguai.
  • 2013 - Es constitueix CA Life Insurance Experts, l'asseguradora a Espanya del Grup, centrada en la comercialització d'assegurances de vida risc i estalvi.
  • 2013 - Adquisició del 9,9% de Banque de Genevoise de Gestion a Suïssa.
  • 2014 - Inici de l’activitat de CA Vincles Actuarial Consulting a Xile.
  • 2014 - Adquisició de la cartera de vida d’Asefa Seguros per part de CA Life Insurance Experts.
  • 2014 - Obertura de la gestora de fons d’inversió Crèdit Andorrà Asset Management Luxembourg SA.

Vegeu també

Referències

  1. 1,0 1,1 «Crèdit Andorrà aumenta beneficios el 0,6% en 2015, hasta los 72 millones». La Vanguardia [Consulta: 23 juliol 2016].
  2. «Crèdit Andorrà, premiado como mejor banco en banca privada de Andorra». La Vanguardia, 14-07-2015 [Consulta: 23 juliol 2016].
  3. «Fitch baja el rating a Andbank, Morabanc y Crèdit Andorrà». La Vanguardia, 02-07-2015 [Consulta: 23 juliol 2016].
  4. «BIBM y Andbanc se fusionan y crean el grupo bancario más importante Andorra» (en castellà). El Economista, 25-07-2007. [Consulta: 26 agost 2010].
  5. «Crèdit Andorrà compra el 85% de Banco Alcalá». Diari d'Andorra, 11-10-2010. [Consulta: 12 octubre 2011].

Enllaços externs