Rendibilitat a preu corrent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Current yield)

La rendibilitat a preu corrent (en anglès: current yield, interest yield, income yield, flat yield o running yield) d'un bo és la mesura de la rendibilitat d'un bo amb cupó mesurada per la relació entre el cupó i el seu preu corrent -actual- de mercat. Es calcula dividint el pagament anual d'interessos -el cupó anual- entre el preu corrent -actual- de mercat del bo.

Relació amb les altres mesures de rendibilitat del bons[modifica]

El current yield es diferencia de la rendibilitat per cupó perquè aquesta es calcula, no en relació al preu corrent -actual- de mercat, sinó en relació al nominal del bo. Així mateix també es diferencia de la rendibilitat al venciment (que al tractar-se de bons amb cupó és la TIR) perquè aquesta determina una taxa anualitzada de tots els cupons, fent un mitja geomètrica ponderada pel pes de cada cupó. Per un bo a la par, el yield nominal, el yield to maturity, i el current yield són el mateix. Per a un bo sota par la rendibilitat a venciment és superior a la rendibilitat a preu corrent, que és menor que la rendibilitat a nominal. Per a un bo sobre par, la relació s'inverteix:

Exemple[modifica]

Per exemple, un bo amb nominal de 1.000 €, cupó del 5% anual, i comprat a un preu corrent -actual- de mercat de 900 €, té un current yield del 5,56%; és a dir, l'interès anual és de 50 €, que dividit entre 900 € del seu preu corrent dona un 5,56%. Per tant, un inversor que paga 900 € per un bo al 5% està guanyant en realitat un 5,56% de current yield.

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • «Current yield». Investor glossary. Arxivat de l'original el 2011-10-20. [Consulta: 14 maig 2011]. (anglès)