Daniel Cifuentes Alfaro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDaniel Cifuentes
Nom original(es) Daniel Cifuentes Alfaro Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementDaniel Cifuentes Alfaro
13 juliol 1980 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsCifu
Alçada1,74 m
Activitat
Ocupaciófutbolista Modifica el valor a Wikidata
Activitat2001 Modifica el valor a Wikidata –
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipLateral dret
Club actualCadis CF
Núm. esportiu2
Clubs juvenils
- Reial Madrid
Clubs professionals
Anys Equip PJ (g)
2001–2002
2001–2003
2003–2004
2004–2005
2005–2007
2007
2007–2008
2009-
Reial Madrid B
Zamora CF
UD Lanzarote
SD Eibar
Reial Societat
SD Ponferradina (cedit)
Reial Valladolid
Cadis CF

53
35
39
14
16
9

4
1
1
0
1
0

Daniel Cifuentes Alfaro, conegut futbolísticament com a Cifu (nascut el 13 de juliol de 1980 a Madrid). Actualment juga al Cadis CF.

Es va formar a les categories inferiors del Reial Madrid de la mà d'entrenadors com Paco Buyo o Vicente del Bosque i coincidint amb jugadors com Iker Casillas, Julio Álvarez, César Navas ... Va ser triat com a millor jugador en diversos tornejos i va arribar ser internacional amb la selecció de futbol sub-17 d'Espanya i la selecció de Futbol Sub-18 d'Espanya. Després del seu pas pel Reial Madrid Castella va fitxar dues temporades al Zamora CF. El seu gran rendiment va acaparar l'atenció del tècnic José Luis Mendilibar que el va portar al club insular UD Lanzarote. Aquest any van aconseguir portar a l'equip als Play Off on gràcies al paper realitzat, el tècnic és fitxat per la següent campanya per l'equip de Segona Divisió SD Éibar portant-se a Cifu amb ell. A la SD Eibar realitzen la millor campanya fins a aquest moment lluitant per l'ascens a primera divisió assolint un gran 4t lloc. Allí va coincidir amb jugadors de la talla de Gorka Iraizoz, David Silva o l'actual entrenador de la SD Éibar Gaizka Garitano. El bon paper desenvolupat en aquesta campanya el va portar a signar per la Reial Societat en la qual militaria un any i mig, aconseguint el seu millor partit contra l'Atlètic de Madrid. En no comptar en els plans de Miguel Ángel Lotina, va ser cedit al club berciano SD Ponferradina els sis mesos restants. El seu paper en aquest club va cridar l'atenció de l'equip de primera divisió Real Valladolid en què va estar fins que en el mercat hivernal de la campanya 2007-2008, va ser cridat per Javi Gràcia per ajudar a aconseguir l'ascens del Cadis CF, objectiu que van aconseguir després de guanyar al Real Unió Club a la fase d'ascens. Va militar dues temporades més sent el capità i un dels jugadors més estimats per l'afició. L'estiu de 2011, fitxa pel Degà del Futbol Espanyol, el Real Club Recreatiu de Huelva en el qual ha militat fins a estiu de 2014. En els tres anys que ha estat, ha jugat un total de 76 partits.

Actualment, es troba al Lincoln Xarxa Imps de la Premier League gibraltarenya amb el qual ha guanyat la Supercopa gibraltarenya. Es tracta d'un jugador polivalent, amb bon domini de les dues cames, el que l'ha portat a jugar d'ambdues bandes, tant de lateral com d'extrem.