Picot garser mitjà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Dendrocopos medius)
Infotaula d'ésser viuPicot garser mitjà
Dendrocoptes medius Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePiciformes
FamíliaPicidae
GènereDendrocoptes
EspècieDendrocoptes medius Modifica el valor a Wikidata
(Linnaeus, 1758)
Nomenclatura
Sinònims
Leiopicus medius
ProtònimPicus medius Modifica el valor a Wikidata
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

El picot garser mitjà (Leiopicus medius) és una au de la família Picidae, que es troba àmpliament distribuït pel Paleàrtic occidental, des de l'Iran a la Serralada Cantàbrica, a Espanya, i des de Letònia al sud-est de Turquia. La població mundial està estimada entorn dels 140.000 parelles reproductores, amb el gruix dels seus efectius en l'est i sud-est europeus.

El seu cap és vermell, el plomatge és blanc en el pit, rosat en el ventre sota la cua, negre en el dors negre amb ales negres molt tacades de blanc, i marques negra en les parts laterals del coll, que no es converteixen en bigotis (com en el fuster sirià). El seu cos mesura entre 20 i 22 cm de longitud, més petit que el gros, però major que el fuster petit. La seva envergadura ascendeix a 34 cm en mitjana. El pes d'un adult varia entre 50 i 85 g. És un ocell discret, que roman generalment a dalt en els fullatges, sobre les grans branques dels arbres. Prefereix regions del bosc de fulles caduques, especialment àrees amb roures, carpes o oms d'arbrat dens. Li agrada alimentar-se en la part alta en els arbres, movent-se constantment i fent una bona visió difícil. S'alimenta predominant d'insectes i de les seves larves, que troba entre les branques i ramites més aviat que sota l'escorça; també pren la saba dels arbres i menja llavors, especialment de fajos, carpes i roures.

En l'estació de criança excava un forat, de prop dels 5 cm d'ample, en algun tronc o en una branca gruixuda. Posa quatre a set ous i els incuba per 11 a 14 dies. Els pollets romanen en el niu de 21 a 23 dies.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Picot garser mitjà